Live τώρα    
Ο Ολάντ σπεύδει να καλύψει το βρετανικό κενό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Ολάντ σπεύδει να καλύψει το βρετανικό κενό

Την απουσία του Ντέιβιντ Κάμερον από την υπό διαμόρφωση συμμαχία των προθύμων που συγκροτούν οι ΗΠΑ με στόχο την επέμβαση στη Συρία έσπευσε να αναπληρώσει χθες ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος τόνισε ότι οι εξελίξεις στη Βρετανία δεν μεταβάλλουν την "αποφασιστικότητα" της χώρας του και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός χτυπήματος μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο Ολάντ τονίζει για μία ακόμη φορά ότι επίθεση με χημικά όπλα στη Δαμασκό "δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη" και προσθέτει πως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν στο τραπέζι. "Η Γαλλία έχει την ικανότητα να επιβάλει κυρώσεις με τα κατάλληλα μέσα και είναι έτοιμη να το κάνει και θα διαμορφώσει τη θέση της σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους της" τονίζει προαναγγέλλοντας μια διεξοδική συνομιλία για το θέμα με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα.

Η άρνηση της Βρετανίας να συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του καθεστώτος της Δαμασκού δεν αλλάζει τη θέση της Γαλλίας, δηλώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας. "Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει ή μη σε μία επιχείρηση. Αυτό ισχύει για τη Βρετανία, όπως και για τη Γαλλία" τονίζει. Σε ερώτηση για το αν η γαλλική κυβέρνηση έχει αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στη Δαμασκό στις 21 Αυγούστου, απαντά: "Το θέμα δεν είναι αν έγινε χρήση χημικών όπλων. Αυτό είναι δεδομένο. Αυτό δεν το αρνούνται ούτε οι συριακές αρχές".

"Η Γαλλία επιδιώκει να δοθεί μία απάντηση αναλογική και σκληρή στο καθεστώς της Δαμασκού" η οποία θα έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα, προσθέτει αποκλείοντας το ενδεχόμενο να λάβει μία απόφαση πριν να έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία που θα τη νομιμοποιούν. Σημειώνεται ότι το γαλλικό κοινοβούλιο θα πραγματοιήσει την Τετάρτη έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τη συριακή κρίση.

(ΜΟΤΟ:)

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο Ολάντ τονίζει για μία ακόμη φορά ότι επίθεση με χημικά όπλα στη Δαμασκό "δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη" και προσθέτει πως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν στο τραπέζι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0