Ποινικοποίηση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας καταγγέλλουν δέκα μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους οποίους μήνυσε καθηγητής τους για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από επιστολή που έστειλαν στη συντονιστική επιτροπή του πανεπιστημίου διαμαρτυρόμενοι για τη συμπεριφορά του.
Όπως είχαν καταγγείλει, καθ' όλη τη διάρκεια του εξαμήνου ο καθηγητής είχε αρνητική και ειρωνική στάση, με το ποτήρι να ξεχειλίζει όταν παρέδωσαν την εργασία τους. «Τότε δεχτήκαμε μία απίστευτη επίθεση καθώς μας χαρακτήρισε μέχρι και 'σκουπίδια'. Δεν είχαμε άλλη λύση από το να απευθυνθούμε στο Συντονιστικό. Τα πράγματα έχουν και ένα όριο», μας λέει ένας από τους φοιτητές.
Αφού ο καθηγητής απευθύνθηκε στο Γενικό Τμήμα, χωρίς να δικαιωθεί, στη συνέχεια, όπως υπογραμμίζουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, απάντησε με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.
Μ. Γασπ.