Να δοθεί ένα τέλος στο αίσχος της πολύμηνης φυλάκισης στα Αστυνομικά Τμήματα, πρακτική που έχει επανειλημένα καταγγελθεί από ανθρωπιστικές οργανώσεις, τα κόμματα της Αριστεράς, αλλά και τους ίδιους τους αστυνομικούς, ζητεί σε νέα ανακοίνωσή του το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με αφορμή της τελευταία επίσκεψη κλιμακίου του κόμματος στο Α.Τ. Καλλίπολης.
Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Παρασκευή, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον βουλευτή Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα, επισκέφθηκε το Α.Τ. Καλλίπολης, όπου μέρος των κρατούμενων μεταναστών αρνούνταν το συσσίτιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσαν από πρώτο χέρι ότι και το Α.Τ. Καλλίπολης επιβεβαιώνει τον κανόνα των άθλιων συνθηκών φυλάκισης. "Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπα στον τοίχο, δίκην παραθύρου, γιατί λόγω του συνεχούς τεχνητού φωτισμού είχε απορρυθμιστεί το 'βιολογικό ρολόι' των κρατουμένων. Και στην Καλλίπολη υπάρχουν κρατούμενοι που για μήνες δεν έχουν προαυλιστεί", επισημαίνεται.
Υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση ότι η πρακτική της φυλάκισης μεταναστών και προσφύγων σε Αστυνομικά Τμήματα, όπου επικρατούν άθλιες συνθήκες καθώς τα κελλιά αυτά είναι προορισμένα για να κρατηθεί κάποιος μια νύχτα, μέχρι να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, έχει ενταθεί και η κατάσταση έχει χειροτερεύσει, καθώς, λόγω της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», στοιβάζονται κρατούμενοι πολλαπλάσιοι απ' όσους προβλέπει η χωρητικότητα των κελλιών. "Χωρίς δυνατότητα προαυλισμού και χωρίς να τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, η φυλάκιση στα Α.Τ. μάς γυρνάει πίσω στον Μεσαίωνα", τονίζουν.