Live τώρα    
Μ. Μάιστερ: Η Γερμανία δεν επιμένει για συμμετοχή του ΔΝΤ για την Κύπρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Μάιστερ: Η Γερμανία δεν επιμένει για συμμετοχή του ΔΝΤ για την Κύπρο

Ότι η Γερμανία δεν επιμένει πλέον στην οικονομική συμβολή του ΔΝΤ για τη διευθέτηση της κυπριακής οικονομίας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg News ο Μίχαελ Μάιστερ, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ (CDU) και μέλος των επιτροπών Προϋπολογισμού και Οικονομικών του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Επιπροσθέτως, επεσήμανε ότι το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων θα έδινα λάθος μήνυμα στις αγορές και ενδεχομένως θα οδηγούσε ακόμη και στην αποσταθεροποίηση της Ελλάδας, προκαλώντας περαιτέρω ανησυχία στις αγορές, ενώ αναφέρθηκε και στον κίνδυνο εκδήλωσης ενός "φαινομένου ντόμινο" με κατεύθυνση την Ελλάδα. Μάλιστα, σε χθεσινές του δηλώσεις, σημείωσε ότι η Κύπρος είναι συστημική και έχει ουσιαστική σημασία για το τραπεζικό σύστημα στην ευρωζώνη.

Τέλος, ο κ. Μάιστερ δήλωσε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η απόφαση για παραχώρηση οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο θα ληφθεί πριν από το Σεπτέμβριο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι "η Κύπρος θα πρέπει πρώτα να εξηγήσει εάν οι κυπριακές τράπεζες έχουν τη σωστή διάσταση, τον τρόπο με τον οποίο θα διευθετηθεί το θέμα του ξεπλύματος χρήματος, πώς χειρίζεται η χώρα την εμπλοκή τρίτων χωρών, καθώς και το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης ημικρατικών οργανισμών".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0