Live τώρα    
Κυβερνητικές πηγές: Υπέρ της πρότασης για «ευέλικτη παράταση» του Brexit η Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβερνητικές πηγές: Υπέρ της πρότασης για «ευέλικτη παράταση» του Brexit η Ελλάδα

Την πρόταση για μια ευέλικτη παράταση του Brexit αναμένεται να υποστηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο σημερινό έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, που συγκαλείται για να εξετάσει το αίτημα που έχει διατυπώσει η Τερέζα Μέι, αναφορικά με την πρόταση για παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει ότι η ευέλικτη αυτή παράταση θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παράλληλα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο Αλ.Τσίπρας θα υπογραμμίσει την αντίθεση της Ελλάδας στο ενδεχόμενο άτακτης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, σημειώνοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της ΕΕ στο ενδιάμεσο διάστημα και να συζητηθούν τα μεγάλα ζητήματα της χωρίς να παρακωλύονται από συνεχείς Συνόδους Κορυφής για το Brexit.

Νωρίτερα στις 16:00 ο κ. Τσίπρας θα πάρει μέρος στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1116014355030728707?ref_src=twsrc^tfw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0