Live τώρα    
ΣΥΡΙΖΑ: Αγώνας ώστε οι χιλιάδες πνιγμένοι πρόσφυγες στη Μεσόγειο να αποτελέσουν μια τραγική ανάμνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: Αγώνας ώστε οι χιλιάδες πνιγμένοι πρόσφυγες στη Μεσόγειο να αποτελέσουν μια τραγική ανάμνηση

«Ο αριθμός ρεκόρ 65,6 εκατ. εκτοπισμένων από τις εστίες τους το 2016, τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων ανθρώπων που πήραν το δρόμο της προσφυγιάς σε ολόκληρο τον κόσμο δημιουργούν ένα βαθύ ερωτηματικό για το τι μπορεί να σημαίνει η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων για την ζωή όλων αυτών των ανθρώπων» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «η Ευρώπη και ιδιαίτερα η χώρα μας, δοκιμάζεται καθημερινά από την προσφυγική κρίση που προκλήθηκε εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου στη Συρία. Η μόνη απάντηση που οφείλουμε να δίνουμε, είναι η απομόνωση κάθε ρατσιστικής, ξενοφοβικής, μισαλλόδοξης φωνής.

Μπροστά στα εκατομμύρια των προσφύγων, των ξεριζωμένων, των διωκόμενων από πολέμους, φτώχεια, αυταρχικά καθεστώτα, δεν μπορούμε παρά να αγωνιστούμε με κάθε μέσον, ώστε οι χιλιάδες πνιγμένοι στη Μεσόγειο, τα συρμάτινα τείχη, να αποτελέσουν σύντομα μια τραγική ανάμνηση».

«Η ζωή με αξιοπρέπεια αρμόζει σε κάθε άνθρωπο. Καθήκον κάθε ανθρώπου, κάθε δημοκρατικού πολίτη, είναι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη,  ο σεβασμός στις Διεθνείς Συνθήκες για τους πρόσφυγες, ο αγώνας για την παύση του πολέμου στη Συρία, την ειρήνευση και τη σταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0