Live τώρα    
Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας / Αλ. Τσίπρας: "Καλή δύναμη και καλούς αγώνες σε όλες"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας / Αλ. Τσίπρας: "Καλή δύναμη και καλούς αγώνες σε όλες"

Στους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών και στα παραδείγματα εκείνων, που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά τους αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός, μέσω του facebook, ευχόμενος: «Χρόνια πολλά σε όλες! Καλή δύναμη, καλούς αγώνες».

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: "8 Μάρτη 1857. Η μεγάλη απεργία των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας με αιτήματα για ισότητα και εργασιακή προστασία πνίγεται στο αίμα. 8 Μάρτη 2017. Ο αγώνας για ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια συνεχίζεται. Και έχει το πρόσωπο των γυναικών του κόσμου που δεν σκύβουν το κεφάλι. Το πρόσωπο της Nadia Murrad, θύμα ακραίας σεξουαλικής κακοποίησης από τον ISIS, πρέσβειρα σήμερα των Ηνωμένων Εθνών. Το πρόσωπο της Κωνσταντίνας Κούνεβα, εργάτρια, συνδικαλίστρια, μετανάστρια, μητέρα, ευρωβουλευτής. Το πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα, της μητέρας που αγωνίζεται για Δικαιοσύνη. Το πρόσωπο των 11 οροθετικών γυναικών που διαπομπεύθηκαν χυδαία πριν από κάποια χρόνια από αυθαιρετούντες κυβερνώντες. Το πρόσωπο των γιαγιάδων της Λέσβου που με την απλόχερη αγκαλιά τους στους πρόσφυγες ανέδειξαν στον κόσμο το μεγαλείο της ανθρωπιάς".

Ν. Βούτσης: “Καμία κατάκτηση δεν είναι αυτονόητη”

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τόνισε ότι “Πρέπει να έχουμε τη συνείδηση ότι καμιά κατάκτηση, κανένα δικαίωμα δεν είναι κατοχυρωμένο, δεν είναι αυτονόητο και δεν γίνεται σεβαστό πάντοτε και σε όλα τα επίπεδα”. “Οι διακρίσεις επιβιώνουν, μπορεί να αναπτυχθούν, και οι κατακτήσεις που υπάρχουν σε νομοθετικό, θεσμικό επίπεδο -ως αποτέλεσμα αγώνων και πολιτικών διεργασιών- μπορεί να γίνουν κενό γράμμα” πρόσθεσε.

Ρ. Σβίγκου: “Συνεχίζουμε τον αγώνα για την εξάλειψη των ανισοτήτων”

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σημείωσε: "Σήμερα, όταν δικαιώματα διαρκώς καταπατούνται, ενώ ο σεξισμός κατέχει κυρίαρχη θέση στη δημόσια σφαίρα, οφείλουμε να επαγρυπνούμε. Η κυβέρνηση, από το νομοσχέδιο για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων, που αναμένεται το επόμενο διάστημα να κατατεθεί στη Βουλή, ώς τη σύσταση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την επικύρωση της ‘Σύμβασης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας’ κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Ο αγώνας, όμως, για την πλήρη εξάλειψη των ανισοτήτων παραμένει μακρύς, καθημερινός και επίπονος. Συνεχίζουμε".

Δ. Παπαδημούλης: “Είμαστε όλοι υπεύθυνοι”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο εκδήλωση-συζήτηση με θέμα την “Ενίσχυση των γυναικών στην πολιτική”. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο αρμόδιος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρόεδρος της ομάδας για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι "Πρέπει όλοι να γίνουμε υπεύθυνοι για τη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς διακρίσεις, όπου όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, θα είναι ισάξιοι επαγγελματικά, κοινωνικά και οικονομικά".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0