Live τώρα    
Με τα τραγούδια του κόντρα "στην ομίχλη των καιρών"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με τα τραγούδια του κόντρα "στην ομίχλη των καιρών"

Ήταν όλοι εκεί, για το καλοτάξιδο, και για τη γιορτή του επίσης. Την ημέρα της ονομαστικής του γιορτής, προχθές το βράδυ, ο Θάνος Μικρούτσικος μάζεψε σχεδόν όλο το ελληνικό τραγούδι στην παρουσίαση του καινούργιου δίσκου του "Στην ομίχλη των καιρών". Ένας δίσκος που φέρει "βαριές υπογραφές", όπως είπε ο συνθέτης κατονομάζοντας τους ποιητές στιχουργούς Άλκη Αλκαίο και Μάνο Ελευθερίου, "οι οποίοι συνομίλησαν με τον καθένα ατομικά και με όλους μαζί και δημιούργησαν τραγούδια κοινού αισθήματος", αλλά και τον νεότερο ποιητή Γιάννη Δούκα, γιό της Μάρως -"εντυπωσιακός για την ηλικία του, πρωτότυπος, ο οποίος έχει μεγάλη πορεία να διανύσει" όπως τον χαρακτήρισε. Και φυσικά τη Λίνα Νικολακοπούλου, με την οποία συναντιούνται ξανά 28 χρόνια μετά το "Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια", αλλά και το κύκνειο άσμα της Φρίντας Λιάππα "Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης". "Η Λίνα ήταν πάντα αυτή που ερμήνευε το κοινό αίσθημα, αλλά εδώ είχε κάνει βουτιά στο βάθος των πραγμάτων" είπε ο Θάνος Μικρούτσικος, και τον παρέσυρε να γράψει μουσική "μονοκοπανιά, κάτι σπάνιο για μένα".

Πλάι στις βαριές υπογραφές η νεαρή ηθοποιός Μαριάνα Πολυχρονίδη ερμηνεύει τα τραγούδια του δίσκου. Μια ακόμα φωνή που συστήνει ο συνθέτης μετά τη Μαρία Δημητριάδη, τον Γιάννη Κούτρα, τον Κώστα Θωμαϊδη, τη Ρίτα Αντωνοπούλου.

Για τον "συνοδοιπόρο" μίλησε η Λίνα Νικολακοπούλου. Έτσι νιώθει τον Θάνο Μικρούτσικο ως τον "άνθρωπο που βαδίζεις μαζί στην ομίχλη των καιρών" και που φέρει την "ικανότητα να μαγνητίζει τους ανθρώπους γύρω του και να διατηρεί ζωντανεί την επικοινωνία τους με το τραγούδι". "Παλιό των ημερών" τον αποκαλεί σε ένα στίχο της και ο ίδιος οικειοποιείται τον χαρακτηρισμό.

Ωστόσο υπήρχε κι άλλος λόγος χαροποιός για τον Θάνο Μικρούτσικο, και τον ανέφερε προχθές το βράδυ. Το γεγονός ότι ο δίσκος κυκλοφορεί από μια νέα δισκογραφική εταιρεία, τη Spider, που μέσα "στη σημερινή κατάσταση της ελλειμματικής δισκογραφικής βιομηχανίας λέει να σταματήσει ο κατήφορος. Δεν θα το πάμε εκεί που ήτανε, αλλά ας σταματήσουμε αυτή την κατηφόρα κι ας δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες" επισήμανε προσθέτοντας ότι "πρέπει οι εικοσάρηδες και εικοσιπεντάρηδες να βγουν στην επιφάνεια και για να βγουν στην επιφάνεια πρέπει να σταματήσει ο κατήφορος". Όσο για τα αίτια της καταστροφής της, παρέπεμψε σε "ένα κοινό άρθρο" που θα γράψει στο μέλλον με τον Γιάννη Βαρουφάκη, που έδωσε κι εκείνος το "παρών" του στην προχθεσινή γιορτή.

Από τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Μανώλη Μητσιά, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τη Γλυκερία, τον Χρήστο Θηβαίο μέχρι τον Νίκο Ξυδάκη, τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και τον Θέμη Μουμουλίδη, ευχήθηκαν στο Θάνο Μικρούτσικο. Και η Μάρω Δούκα επίσης ήταν εκεί, αφού ο Γιάννης δεν μπόρεσε να έρθει από την Ιρλανδία όπου κάνει το μεταπτυχιακό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0