“Κρίσιμη αλλά σταθερή” χαρακτηρίζουν οι γιατροί την κατάσταση του υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και στο Νιου Τζέρσεϊ, μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς τη Δευτέρα που οδήγησε στη σύλληψή του, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Τζέιμς Ο'Νιλ.
Ο 28χρονος Άχμαντ Χαν Ραχάμι τραυματίστηκε στο χέρι και στο πόδι σύμφωνα με αξιωματούχο των τοπικών αρχών. Επίσης κατά την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.
Σε βάρος του Αμερικανού, αφγανικής καταγωγής, απαγγέλθηκαν επίσημα το βράδυ της Δευτέρας κατηγορίες για απόπειρα φόνου πέντε αστυνομικών.
Ο Ο΄Νιλ πρόσθεσε πως η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά αν "ενήργησε πραγματικά μόνος".
"Νομίζω πως είναι καλό σημάδι ότι βρέθηκε στην είσοδο ενός κτιρίου, μπορεί κανείς να ελπίζει ότι αυτό σημαίνει πως δεν είχε πού να πάει", πρόσθεσε ο Ο' Νιλ.
Οι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να διασαφηνίσουν τα κίνητρά του, δήλωσε ο Ο' Νιλ. Δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επίθεσης με ισλαμιστικά κίνητρα, λέγοντας απλώς πως η έρευνα "φέρει όλες τις προφανείς ενδείξεις μιας τρομοκρατικής ενέργειας".
Πηγή: ΑΜΠΕ