Εισαγγελική έρευνα είναι σε εξέλιξη στην Ιταλία γύρω από την κινεζική τράπεζα Bank of China Ltd, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για το ρόλο της στην παράνομη μεταβίβαση ποσού 4,5 δισ. ευρώ από την Ιταλία στην Κίνα, για την περίοδο μεταξύ του 2006 και του 2010.
Οι Ιταλοί εισαγγελείς προετοιμάζονται να οδηγήσουν σε δίκη 297 άτομα. Η πλειοψηφία των κατηγορουμένων είναι Κινέζοι, μεταξύ αυτών και το προσωπικό του υποκαταστήματος της Bank of China στο Μιλάνο. Δικαστής στη Φλωρεντία αναμένεται να αποφασίσει για την απαγγελία κατηγοριών και την προσαγωγή τους, σε δίκη.
Οι έλεγχοι της εισαγγελικής έρευνας με την κωδική ονομασία "Ποταμός Χρήματος" επικεντρώνονται στη σχέση μεταξύ της Bank of China και της εταιρίας ηλεκτρονικής μεταβίβασης χρημάτων Money2Money, η οποία είχε κομβική θέση στην ιταλική αγορά, για τη μεταβίβαση χρηματικών ποσών από τη γειτονική χώρα στην Κίνα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Από την πλευρά της, η κρατική κινεζική τράπεζα αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.