Live τώρα    
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Λογοτεχνία της Αριστεράς

Το βιβλίο του Γιώργου Λεονταρίτη Η δημοσιογραφία και η λογοτεχνία της Αριστεράς - Αναζητώντας τη χαμένη Αριστερά παρουσιάζεται απόψε στις 8.30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο "Ιανός" (Σταδίου 24). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μανώλης Πιμπλής, δημοσιογράφος, Κώστας Νικολάου, δημοσιογράφος, πρώην διευθυντής Deutsche Welle, Γιώργος Καραμπελιάς, δημοσιογράφος, συγγραφέας, και ο συγγραφέας του βιβλίου.

Τέχνη και Χορηγίες

Διάλεξη με θέμα «Τέχνη και χορηγίες: νέα παγκόσμια μοντέλα» θα δώσει η Alia Al-Senussi, πρόεδρος της Tate Young Patrons και εκπρόσωπος στο Συμβούλιο Υποστηρικτών της Tate. Απόψε στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ήχοι σαρόντ

Με τους ήχους του σαρόντ θα μας ταξιδέψει απόψε στις 9 μ.μ. ο Ουατζαχάτ Καν στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί διάλεξη - παρουσίαση από τον Wajahat Khan. Τιμές εισιτηρίων: 5, 10 και 18 ευρώ.

Fast Forward Festival

Επίσης, στον ίδιο χώρο ξεκινά σήμερα το δεύτερο Fast Forward Festival με τη συμμετοχή καλλιτεχνών του X Apartments. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει βιντεοπροβολές, περφόρμανς, την ταινία των Matthew Barney και Jonathan Bepler River of Fundament, τη χορογραφία πλήθους Domini Public και την παράσταση - ταινία 300 el x 50 el x 30 el. Διάρκεια έως 31 Μαΐου.

Όπερα και μόδα

Η όπερα και η μόδα συναντώνται για ακόμη μία χρονιά στο Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης και Βασ. Γεωργίου Β' 17-19). Το καθιερωμένο, πλέον, ετήσιο ραντεβού της όπερας και της μόδας επιστρέφει στις 21 Μαΐου 2015, στη Ρηγίλλης, στο κέντρο της Αθήνας. Τίτλος της φετινής διοργάνωσης Το Όνειρο (Il sogno), με τη σχεδιάστρια Λουκία να δίνει το προσωπικό της στίγμα. Ιδέα - σύλληψη: Ίσμα Τουλάτου. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος. Μουσική επιμέλεια - πιάνο: Δημήτρης Γιάκας. Ερμηνεύουν: Βασιλική Καραγιάννη, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μαρία Κόκκα, Άρτεμις Μπόγρη, Νίκος Στεφάνου, Τάσος Αποστόλου. Βιολί: Παναγιώτης Τζιώτης. Συμμετέχουν μέλη του μπαλέτου και σπουδαστές της Σχολής Χορού της ΕΛΣ.

Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας Athens Digital Arts Festival (ADAF) επιστρέφει από σήμερα έως και την Κυριακή στην ΕΒΕ - Διπλάρειος Σχολή (Πλατεία Θεάτρου 3).

Εταιρικοί θίασοι

Ο Οργανισμός Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών διοργανώνει από σήμερα και την Κυριακή 31 Μαΐου το «2ο Φεστιβάλ εταιρικών θιάσων» στο θέατρο Προσκήνιο (Καπνοκοπτηρίου 8 και Στουρνάρη). Ώρα έναρξης παραστάσεων: 8.30 μ.μ. Ώρα έναρξης παιδικής παράστασης: 12.00 μ. Γενική είσοδος: 5 ευρώ (ενιαίο εισιτήριο για όλες τις παραστάσεις: 20 ευρώ), δωρεάν είσοδος με κάρτα ανεργίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0