Η κινδυνολογία για το ευρώ είχε την τιμητική της και στη χθεσινή πανηγυρική έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, της πρώτης του 2015. Ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, αναφερόμενος στις προοπτικές της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, επισήμανε ότι δεν μπορεί κανείς να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ εάν δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και, εάν δεν το κάνει τότε, τίθεται θέμα παραμονής, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «φωνές που λένε ότι η χώρα δεν θα πληρώσει οδηγούν σε απώλεια αξιοπιστίας». Ακόμη, επισήμανε ότι η χώρα δεν εξαρτάται μόνο από τους εταίρους - πιστωτές της, αλλά και σε επίπεδο ρευστότητας εξαρτάται σημαντικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επισημαίνοντας ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα δανείζεται περίπου 40 δισ. ευρώ.
Μιλώντας στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γ. Ζαννιάς ανέφερε πως το τραπεζικό σύστημα τους τελευταίους μήνες είχε ανακτήσει τις δυνάμεις του και είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια τόνωσης της οικονομίας μέσω τραπεζικής χρηματοδότησης, η οποία όμως λόγω των συνθηκών έχει κάπως παγώσει. Μιλώντας για την ελληνική οικονομία τόνισε πως "έχουμε πληρώσει πολύ μεγαλύτερο κόστος από ό,τι άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, ωστόσο είμαστε ακόμα σε διαρκή αγώνα. Εύχομαι γρήγορα να τους μοιάσουμε".
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, αφού τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μετατραπεί σε μία χώρα παραγωγής από χώρα εισαγωγών και κατανάλωσης, επισήμανε ότι δεν πρέπει με τίποτα η Ελλάδα να χάσει τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.