Live τώρα    
Ένας χρόνος από την εισβολή των ΜΑΤ / Συλλαλητήριο ελπίδας και αγώνα στο Ραδιομέγαρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένας χρόνος από την εισβολή των ΜΑΤ / Συλλαλητήριο ελπίδας και αγώνα στο Ραδιομέγαρο

Ένα μεγάλο συλλαλητήριο οργάνωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι αγωνιζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ χθες, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη νύχτα που τα ΜΑΤ της συγκυβέρνησης εισέβαλαν στο κτήριο της ΕΡΤ και το εκκένωσαν από τους εργαζόμενους.

Η χθεσινή συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο, με τη συνάντηση των ΕΡΤικών, των πρώην εργαζομένων από άλλα κινήματα, των φορέων και των αλληλέγυων, δεν ήταν συγκέντρωση μνήμης. Ήταν συγκέντρωση αγώνα και ελπίδας ότι το "μαύρο" θα φύγει επιτέλους από τη ζωή όλων. Και ήταν αυτή η ελπίδα που έκανε τη συνάντηση για το "μαύρο" συνάντηση γιορτής, χαράς και αγωνιστικότητας.

Η προσέλευση του κόσμου άρχισε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα και μέχρι τις 7 είχε κλείσει το ρεύμα ανόδου της Μεσογείων από το πλήθος του κόσμου. Αστυνομικές δυνάμεις δεν υπήρχαν εμφανείς. Όμως μέσα από τα κάγκελα του Ραδιομεγάρου φαινόταν καθαρά αστυνομική δύναμη η οποία «προστάτευε» το κτήριο από τους εργαζομένους του.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεσμευόμαστε για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Μήνυμα ελπίδας για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεσμεύεται για την επαναλειτουργία της. Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ένα χρόνο πριν συνιστά μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ενημέρωσης και της δημοκρατίας στον τόπο μας. Ο αυταρχισμός και η βίαιη καταστολή του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ ήταν η μοναδική απάντηση μιας κυβέρνησης χωρίς κανένα κοινωνικό στήριγμα. Το διάδοχο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ των κυβερνητικών παρεμβάσεων και της προπαγάνδας είναι το αποτέλεσμα του εγκλήματος του κλεισίματος της ΕΡΤ εις βάρος της δημοκρατίας και της ενημέρωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τη διαμόρφωση ενός ανεξάρτητου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, στην υπηρεσία της πλουραλιστικής ενημέρωσης και του πολιτισμού».

ΔΗΜ.ΑΡ.: Αντιδημοκρατική μεθόδευση

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΔΗΜ.ΑΡ.: «Η εισβολή διμοιριών των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προκειμένου να λήξει η κατάληψη των εργαζομένων, αποτέλεσε την τελευταία πράξη μιας αντιδημοκρατικής μεθόδευσης, όπως υπήρξε το 'λουκέτο' στην ΕΡΤ.

Η ΔΗΜ.ΑΡ., έχοντας από την αρχή διαφωνήσει κατηγορηματικά με την επιλογή της κυβέρνησης για τη βίαιη αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης και την απόρριψη κάθε συμβιβασμού, επαναλαμβάνει ότι πολιτικές χωρίς σχέδιο, συναίνεση και ευαισθησία αναπόφευκτα καταλήγουν σε απορρυθμίσεις και πολλές φορές ανοίγουν τον δρόμο στους μηχανισμούς καταστολής».

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0