Αισιόδοξες ότι θα είναι κεφαλαιακά πλεονασματικές στο μέλλον εμφανίστηκαν οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών, καθώς χθες πραγματοποιήθηκαν γενικές συνελεύσεις με θέμα την αποτύπωση των αποτελεσμάτων των stress tests της ΕΚΤ, αλλά και την επιρροή που θα έχει η αναβαλλόμενη φορολογία, εφόσον αυτή χρειαστεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ράπανος της Alpha Bank, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετόχου όσον αφορά το νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα "κόκκινα" δάνεια, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν να ψηφίζουν νόμους που ευνοούν τους κακοπληρωτές, ρίχνοντας βολές προς την κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα, ζημιές ύψους 695 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Eurobank για το 9μηνο του 2014. Ωστόσο, βάσει των τρεχουσών δεικτών, η τράπεζα αναμένεται λίαν συντόμως να επιστρέψει στην κερδοφορία, αρχής γενομένης από το 2015. Τα κεφάλαια κοινών μετοχών διαμορφώθηκαν σε 6,4 δισ. ευρώ και αποτελούσαν το 16,1% του σταθμισμένου ενεργητικού στο τέλος του Γ΄ τριμήνου 2014.
Τέλος, οι κ.κ. Steven Franck και Χριστόφορος Στράτος διορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη σε θέσεις μη εκτελεστικών μελών του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Γ.Α.