Ο ΕΝΦΙΑ οδηγεί στη δήμευση της ακίνητης περιουσίας, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδ. σταθμό Βήμα FM. Ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται μια συνολική πρόταση για τη φορολογική πολιτική, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επιστροφή του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ.
"Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να συνοδευτεί με μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση", τόνισε ο Π. Σκουρλέτης. Και πρόσθεσε: "Πρώτα απ' όλα, αυτή η φορολογική μεταρρύθμιση θα πρέπει να έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την επαναφορά ενός αφορολόγητου ορίου εισοδήματος το οποίο αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι στις 12.000 ευρώ".
Αναφορικά με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, σημείωσε ότι "το ακίνητο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο από το πρώτο τετραγωνικό, ανεξαρτήτως αν ένα ακίνητο καλύπτει ανάγκες πρώτης κατοικίας ή αν είναι μια τρίτη ή τέταρτη κατοικία. Θα πρέπει και εκεί να υπάρχει αφορολόγητο όριο".
Και συμπλήρωσε: "Εμείς έχουμε πει για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός περιουσιολογίου το οποίο θα αποτελεί την πραγματική φωτογραφική απεικόνιση του πλούτου που κατέχει ο καθένας, δηλαδή των περιουσιακών στοιχείων του καθένα και μπορεί να αφορά ακίνητα, μετοχές και διάφορες άλλες αξίες". Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει "τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και ταυτόχρονα λαμβάνουμε υπόψη το σύνολο του πλούτου που κατέχει ο καθένας, για να διαμορφώσουμε ένα όριο πάνω από το οποίο πρέπει να αρχίσει μια κλιμακωτή φορολόγηση".