Δεκάδες είναι οι νεκροί από το χτύπημα σε κομβόι λεωφορείων τα οποία μετέφεραν πρόσφυγες κοντά στην πόλη του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του ουκρανικού στρατού, σήμερα το απόγευμα. Τα θύματα είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά.
Νωρίτερα, οχηματοπομπή λεωφορείων που μετέφερε πρόσφυγες στην ανατολική Ουκρανία χτυπήθηκε από πύραυλο που εκτόξευσαν ρωσόφιλοι αντάρτες στην ταραχώδη επαρχία του Λουχάνσκ, είπε ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Οι αντάρτες ανέμεναν τον κομβόι και το κατέστρεψαν ολοκληρωτικά. Δεν έχουμε καταφέρει να προχωρήσουμε σε καταμέτρηση των θυμάτων, ωστόσο είναι δεκάδες», ανέφερε ο Ουκρανός αξιωματούχος Αντρίι Λισένκο.
Από την πλευρά τους οι φιλορώσοι διαψεύδουν τον ουκρανικό στρατό επιρρίπτοντας ευθύνες στον Ουκρανικό στρατό.
Ο Αντρέι Πούργκιν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των φιλορώσων, αρνήθηκε την ευθύνη τους για το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι οι δυνάμεις των φιλορώσων δεν έχουν την στρατιωτική δύναμη για την πραγματοποίηση μιας τέτοιου τύπου επίθεσης.
«Οι ίδιοι οι Ουκρανοί βομβάρδισαν με επιμονή τον συγκεκριμένο οδικό άξονα, με αεροπλάνα και πυραύλους Grad. Φαίνεται ότι σκότωσαν περισσότερους αμάχους από όσους είχαν σκοτώσει όλους τους προηγούμενους μήνες. Δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουμε πυραύλους Grad στη συγκεκριμένη περιοχή», πρόσθεσε ο Α. Πούργκιν.