Ένα πιάτο καρμπονάρα είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά, όμως η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα δεν περιέχει κρέμα γάλακτος, όπως συμβαίνει στην «ελληνική» της εκδοχή.
Για να τη δοκιμάσεις δεν χρειάζεται να βρεθείς σε παραδοσιακή τρατορία της Νάπολι, αρκεί να έχεις τέσσερα υλικά στο σπίτι.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καρμπονάρας ο επίσημος λογαριασμός ιταλικού τουρισμού δημοσίευσε την παραδοσιακή και αυθεντική συνταγή.
Τα υλικά
- τυρί πεκορίνο
- παντσέτα guanciale
- αυγά
- μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Τα ζυμαρικά ψήνονται σε μέτρια αλατισμένο βραστό νερό. Το guanciale τηγανίζεται για λίγο σε τηγάνι στο δικό του λίπος. Ένα μείγμα από ωμά αυγά (ή κρόκους), τριμμένο Pecorino romano και λίγη ποσότητα αλεσμένου μαύρου πιπεριού συνδυάζεται με τα ζεστά ζυμαρικά, αλλά μακριά από την άμεση φωτιά, για να αποφευχθεί το πήγμα το αυγό. Στη συνέχεια προστίθεται το τηγανισμένο guanciale και το μείγμα ανακατεύεται, δημιουργώντας μια πλούσια, κρεμώδη σάλτσα με κομμάτια κρέατος απλωμένα παντού.
Celebrate Carbonara Day rediscovering tradition's flavours. 🍽️ Pecorino Romano DOP, crispy guanciale, golden yolks, and a hint of black pepper make a culinary icon of Roman and Italian cuisine worldwide. 🇮🇹 Buon appetito!
— Italia.it (@Italia) April 6, 2024
📹IG justhomemadefood#ilikeitaly #travelinitaly pic.twitter.com/VrUhPdiBKG