Για του Βρετανούς θεωρείται το παραδοσιακό τους έδεσμα και φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ.
Η πουτίγκα «Lemon Swiss Roll & Amaretti» με κρέμα λεμόνι, ζελέ, πλούσια σαντιγί και θρυμματισμένα μπισκότα αμαρέτι της κειμενογράφου Τζέμα Μέλβιν αναδείχθηκε νικήτρια του «Platinum Jubilee Pudding», ανάμεσα σε 5.000 επιδόρπια που πήραν μέρος στο πρωτότυπο διαγωνισμό του παλατιού.
Η Μέλβιν, η οποία κατάγεται από το Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας, δήλωσε ότι «αυτό το συγκεκριμένο γλυκό είναι φόρος τιμής σε τρεις γυναίκες: «στη γιαγιά μου, στη νταντά μου και στη Βασίλισσα».
Η νικήτρια ανακοινώθηκε από τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλλα, σε τηλεοπτική εκπομπή και λίγο αργότερα οι διοργανωτές δημοσίευσαν τη συνταγή στο διαδίκτυο.