Live τώρα    
Άρωμα ελληνικής λογοτεχνίας στην Πράγα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άρωμα ελληνικής λογοτεχνίας στην Πράγα

Άρωμα ελληνικής λογοτεχνίας θα έχει το επόμενο δίμηνο στην Πράγα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 65 χρόνια διδασκαλίας νέων ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου και 50 από τον θάνατο του ιδρυτή της έδρας Νέων Ελληνικών, υφηγητή Δημήτρη Παπά. Με την ευκαιρία αυτή, το Ινστιτούτο Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών διοργανώνει σειρά τιμητικών εκδηλώσεων, με πρώτη τη διάλεξη της καθηγήτριας του ΑΠΘ Βενετίας Αποστολίδου, που θα μιλήσει με θέμα "Τραύμα και μνήμη: Η λογοτεχνία των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης", σήμερα, στην ιστορική πρυτανεία του Πανεπιστημίου του Καρόλου, όπου και η έδρα Νεοελληνικής Φιλολογίας.

Την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου ο συγγραφέας Δημήτρης Νόλλας θα παραδώσει ένα εντατικό σεμινάριο αφιερωμένο στο ελληνικό διήγημα, που θα καλύψει την περίοδο από τον Βιζυηνό και τον Θεοτόκη μέχρι σήμερα, με αναφορές σε σύγχρονους διηγηματογράφους (Οικονόμου, Μαρούτσου, Παλαβός).

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στα μέσα Δεκεμβρίου, με τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας και ιστορικών ντοκουμέντων. Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Τσεχική Δημοκρατία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0