"Η ιστορία του θανάτου μου" του Καταλανού σκηνοθέτη Αλμπέρτο Σέρα κέρδιζε τη Χρυσή Λεοπάρδαλη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο στην Ελβετία, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ. Φέτος στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ συμμετείχε και ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος. Στις μικρού μήκους ταινίες συμμετείχε το «Dead End» της Κύπριας Τώνιας Μισιαλή.
Η ταινία του Αλμπέρτο Σέρα, που κέρδισε το μεγάλο βραβείο, εικονογραφεί μια συνάντηση ανάμεσα στον Καζανόβα και τον Κόμη Δράκουλα, μια φιλοσοφική αντιπαράθεση, πλούσια σε διαλόγους. Είναι η πρώτη ισπανική ταινία που κερδίζει τη Χρυσή Λεοπάρδαλη στην ιστορία του φεστιβάλ. Στα υπόλοιπα βραβεία, το «What Now? Remind Me», του Πορτογάλου Ζοακίμ Πίντο κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της κριτικής επιτροπής, ο Χονγκ Σανγκσού έφυγε με το βραβείο σκηνοθεσίας για το«Our Suhni», ενώ τα βραβεία ερμηνείας κέρδισαν η Μπρι Λάρσον για το «Short Term 12» του Ντεστίν Κρετόν (απέσπασε επίσης και το βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής) και ο Φερνάντο Μπασίλιο για το «El Mudo» των Περουβιανών Ντάνιελ και Ντιέγκο Βέγκα.
Φέτος το "παρών" στο ελβετικό θέρετρο κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ έδωσαν οι Κρίστοφερ Λι, Φέι Νταναγουέι, Άννα Καρίνα, Βέρνερ Χέρτσογκ, Σέρτζιο Καστελίτο, Οτάρ Ιοσελιάνι και Ζακλίν Μπισέ, οι οποίοι και τιμήθηκαν με ειδικά βραβεία.