Δύο από τους πιο τρυφερούς και συγκινητικούς αποχαιρετισμούς επιφύλαξαν ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και η Νάνα Μούσχουρη στον αγαπημένο φίλο και νεανικό συνοδοιπόρο Ντέμη Ρούσσο, που κηδεύτηκε χθες το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας. «Goodbye, my friend, goodbye» έγραφε το στεφάνι της Νάνας Μούσχουρη και «Φίλε μου, σε χαιρετώ με αγάπη» αυτό του Βαγγέλη Παπαθανασίου, στη μνήμη του δημοφιλούς μουσικού και τραγουδιστή που πέθανε στα 68 του χρόνια έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Πλήθος κόσμου και άνθρωποι που έζησαν, θαύμασαν, γνώρισαν κι αγάπησαν τον Ντέμη Ρούσσο αποχαιρέτησαν τον μεγάλο καλλιτέχνη ενώ πολλοί ήταν όσοι έφτασαν από το εξωτερικό για να πουν το τελευταίο αντίο. Εκτός από την οικογένειά του, τη σύζυγο, τα δυο παιδιά και τον αδερφό του, ήταν εκεί αρκετοί καλλιτέχνες, από τον Λάκη Παπαδόπουλο και τη Μαρίζα Κωχ έως τον Γιώργο Χατζηνάσιο και τον Δημήτρη Ιατρόπουλο. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.
Ο ερμηνευτής πολλών και μεγάλων επιτυχιών, έχοντας πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, προβλήθηκε από τον διεθνή Τύπο, για το έργο αλλά και για την προσωπικότητά του.
«Ο Ντέμης υπήρξε μια μοναδική, ασυναγώνιστη φωνή, αλλά και ένας πολύ χαρούμενος άνθρωπος. Έχω την αίσθηση ότι δεν μεγάλωσε ποτέ και διατήρησε αυτή την παιδική του αθωότητα. Συναντηθήκαμε λίγο μετά την εφηβεία μας, όταν ήρθε από την Αίγυπτο, και παίξαμε μαζί, όπου εκείνος έπαιζε μπάσο και εγώ πιάνο, ο Βαγγέλης τύμπανα και ο Σπανουδάκης κιθάρα. Ήταν ένα τρομερό φυτώριο» δήλωσε ο Γιώργος Χατζηνάσιος.
Για τη μεγάλη απώλεια μίλησε και ο Λάκης Παπαδόπουλος, λέγοντας πως «Είναι τιμή μας που ήταν Έλληνας. Αυτός, η Νάνα Μούσχουρη, ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης και μερικοί άλλοι ήταν διαφημιστές για την Ελλάδα».
Παρόντες στην κηδεία ήταν ο υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ, ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης κ.ά.
Στεφάνια στη μνήμη του Ντέμη Ρούσσου έστειλαν, μεταξύ άλλων, οι πρεσβευτές της Αιγύπτου και της Γαλλίας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και η δισκογραφική εταιρεία Minos-Emi.