Η απόσταση ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ παραμένει μεγάλη στο θέμα της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες δεν πρέπει να θυσιάσουν τις σχέσεις τους εξαιτίας μιας διαφωνίας για ένα μεμονωμένο, αν και πολύ σημαντικό, διεθνές πρόβλημα.
Σύμφωνα με δήλωση που κοινοποιήθηκε σήμερα από το Κρεμλίνο, ο Ρώσος ηγέτης είπε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας τους πως οι νέοι ηγέτες της Ουκρανίας, οι οποίοι ήρθαν στην εξουσία μ' ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα, επέβαλαν "απολύτως παράνομες αποφάσεις στις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιφέρειες και στην περιφέρεια της Κριμαίας".
Από πλευράς του, ο αμερικανός πρόεδρος, κάλεσε τον Πούτιν να δεχθεί τους όρους για μια διπλωματική επίλυση της σύγκρουσης, η οποία έχει προκαλέσει τη χειρότερη κρίση στις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.