Live τώρα    
ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: / Ρ. Δούρου: Το οφείλουμε στους αγωνιστές της Αριστεράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: / Ρ. Δούρου: Το οφείλουμε στους αγωνιστές της Αριστεράς

Για τα χαρακτηριστικά του αγώνα που έχει μπροστά του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αναφορές όμως στην πολιτική ιστορία, μίλησε, στην Κ.Ε., η υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου:

"Στον αγώνα αυτόν δεν χωρούν ούτε προσωπικές στρατηγικές ούτε προσωπικοί υπολογισμοί. Όλες και όλοι οφείλουμε να στρατευθούμε για να συμβάλουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα: στην πτώση της κυβέρνησης. [...] Οφείλουμε να είμαστε συνεπείς με την Ιστορία της Αριστεράς που σήμερα εμείς εκπροσωπούμε. Το οφείλουμε στους αγωνιστές που ποτέ στην ιστορία της Αριστεράς δεν προτίμησαν να μείνουν στο περιθώριο μιας μάχης. Ούτε πρόταξαν το προσωπικό τους συμφέρον. Που ποτέ δεν δίστασαν να ριχθούν με πάθος σε αγώνες κατά του αστυνομικού κράτους της Δεξιάς, αν και γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα είναι χαμένοι. Το οφείλουμε στους αγώνες και τις θυσίες χιλιάδων αγωνιστών. Σήμερα βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να γίνουν πράξη τα ιδανικά αυτών ακριβώς των αγωνιστών. Της γενιάς της Αντίστασης, του ΕΑΜ, της ΕΔΑ, του 114, του Πολυτεχνείου, αλλά και της Γένοβας, των πλατειών, των κινημάτων των Αγανακτισμένων".

Για να καταλήξει: "Τίποτε δεν είναι αδύνατο. Αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση. Άλλωστε, όπως έλεγε ο Νέλσον Μαντέλα, 'τα πράγματα μοιάζουν αδύνατα έως ότου γίνουν δυνατά'. Και είναι ακριβώς στο χέρι μας να γίνουν δυνατά τα αδύνατα. Να γίνουν δηλαδή οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές η αρχή του τέλους της σημερινής διακυβέρνησης. Για μας δεν μένει άλλος δρόμος από τη νίκη, όπως έγραψε τις προάλλες ο σύντροφός μας Νώντας Φλώρος. Και θα νικήσουμε. Καλούς αγώνες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0