ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ
Άλλες δύο ασυλίες χρυσαυγιτών ήρε χθες η Βουλή. Ωστόσο δεν ήρθη η ασυλία του Άδωνι Γεωργιάδη μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου για συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς (23 "ναι", 206 "όχι", 22 παρών, 3 λευκά).
Η Βουλή με 254 ψήφους επί 254 συμμετεχόντων ήρε την ασυλία Ηλία Κασιδιάρη, μετά από μήνυση του τηλεοπτικού σταθμού "Alpha" και της δημοσιογράφου του σταθμού Ρένας Κουβελιώτη. Επίσης ήρε την ασυλία του Δημήτρη Κουκούτση με 253 "ναι" και 1 παρών (πρόκειται για τον βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σαμπαζιώτη). Ο χρυσαυγίτης βουλευτής κατηγορείται για επίθεση μέσα στο προαύλιο της Βουλής στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, τον Πέτρο Κωνσταντίνου και τον Πακιστανό μετανάστη Τζαβέντ Ασλάμ. Ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία ισχυριζόμενος ότι στις 24 Αυγούστου 2012, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης Πακιστανών έξω από τη Βουλή, που φώναζαν, όπως ισχυρίσθηκε, "θάνατος" και "ο Αλλάχ είναι μεγάλος", είπε στους τρεις: "είστε ευχαριστημένοι γι' αυτό που βλέπετε τώρα, όταν βλέπετε τους Εύζωνες έξω απ' το ελληνικό Κοινοβούλιο και τους Έλληνες αστυνομικούς, εικοσάχρονα και εικοσιπεντάχρονα παιδιά, να δέχονται πέτρες και ξύλα από αλλόφρονες αλλοδαπούς;". Και τότε, σύμφωνα με τη διήγηση του χρυσαυγίτη, έπεσαν κάτω και φώναζαν "μας σκοτώνουν οι φασίστες! Μας σκοτώνουν οι φασίστες!" και μετά κάλεσαν την αστυνομία.
"Αυτά είναι ψέματα", απάντησε η Β. Κατριβάνου καταγγέλλοντας ότι "μου επιτέθηκε στο προαύλιο της Βουλής σαν μαινόμενος ταύρος από πίσω!". Η βουλευτής ανέφερε ότι η επιτροπή είχε παραδώσει ψήφισμα για τη ρατσιστική βία στο γραφείο του προέδρου της Βουλής και "όταν βγήκαμε στο προαύλιο, είδαμε έναν άνθρωπο από πίσω μας να τρέχει σαν μαινόμενος ταύρος. Εγώ θεώρησα ότι είναι μπράβος. Επιτέθηκε πισώπλατα σε εμάς τους τρεις, πήγε να κλωτσήσει και τον Π. Κωνσταντίνου και τον Τζ. Ασλάμ και μας εκφόβιζε και μας έβριζε. Προσωπικά μου είπε: 'Κατριβάνου, σε ξέρουμε και θα δεις τι θα πάθεις'. Η φρουρά καθόταν και τον κοίταζε και δεν επενέβαινε. Και όταν ο κύριος σήκωσε το χέρι του να με χτυπήσει, εκείνη την ώρα τον έπιασε ο φρούραρχος!".
"Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί δεν έκανα όλα αυτά που μου καταλογίζονται", απάντησε ο Δ. Κουκούτσης.