Live τώρα    
Σαμαράς - Βενιζέλος "δένονται" έναντι της "απειλής" ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σαμαράς - Βενιζέλος "δένονται" έναντι της "απειλής" ΣΥΡΙΖΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ

Ως ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν τους "όρκους" που συνυπέγραψαν με την προγραμματική συμφωνία, και μάλιστα εν μέσω αυτής της θυελλώδους πολιτικής περιόδου που κυριαρχείται από το αδιέξοδο στις συνομιλίες με την τρόικα, "βλέπουν" Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος την πρόταση μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη πράξη του "λουκέτου" που έβαλε η δικομματική στην ΕΡΤ.

Οι δύο εταίροι προσπαθούν ήδη από χθες να απαξιώσουν την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας ότι επήλθε ως "αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται", αφήνοντας επιπλέον να διαρρεύσει η εκτίμησή τους ότι "θα βγει πιο σταθερή η δικομματική".

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσουν το ΚΚΕ και οι ΑΝ.ΕΛΛ., ενώ η ΔΗΜ.ΑΡ. επιχειρεί να κρατήσει ίσες αποστάσεις από κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που εγκατέλειψε την κυβέρνηση για το θέμα της ΕΡΤ. Η ΔΗΜ.ΑΡ., η ηγεσία της οποίας αφενός καταγγέλλει την ασκούμενη πολιτική, αφετέρου, δηλώνει ότι οι πρόωρες εκλογές δεν βοηθούν τη χώρα, θα αποφασίσει τη στάση της στις σημερινές συνεδριάσεις των οργάνων, προσανατολιζόμενη να επιλέξει την οδό του "παρόντος" ή (και) της αποχής.

Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την πρέπουσα απάντηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "έριξε το τελευταίο του χαρτί" "για να συγκρατήσει το κόμμα του που σπαράσσεται μεταξύ ευρώ και δραχμής". Προσθέτει δε ότι το κάνει αυτό "χωρίς βέβαια να νοιάζεται καθόλου ότι η κίνηση αυτή λειτουργεί σαν μαχαιριά στη χώρα μας, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές και θα έπρεπε όλη της η προσοχή να είναι στραμμένη εκεί". Και κατέληξε στη δήλωσή του ο Σ. Κεδίκογλου ότι "η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί κανονικά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει στη Βουλή την πρέπουσα απάντηση".

ΠΑΣΟΚ: Απόλυτο αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ

Στην είδηση της κατάθεσης της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντ. Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ ακολούθως εξέδωσε ανακοίνωση σε σκωπτικό ύφος: "Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τσίπρα που μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον καθημερινό αγώνα και το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια, καθώς και το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του". Η στάση που θα κρατήσει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα καθοριστεί στη σημερινή πρωινή συνεδρίασή της.

ΔΗΜ.ΑΡ.: Η πρόταση δεν προσθέτει τίποτα, δημιουργεί προβλήματα

Αρνητικός έσπευσε να δηλώσει απέναντι στην πρόταση μομφής ο Φ. Κουβέλης, δηλώνοντας από τη Θεσσαλονίκη ότι "αυτή την ώρα που η χώρα διαπραγματεύεται με τους δανειστές, που βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα, στην οικονομία και σε κάθε περίπτωση στην κοινωνία, μια πρόταση μομφής δεν θα προσθέσει τίποτε, αντίθετα θα δημιουργήσει, νομίζω, προβλήματα". Πηγές της Αγ. Κωνσταντίνου ανέφεραν ότι "η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση" και ότι "εμείς δεν δίνουμε". Τόσο από τις παραπάνω αναφορές όσο και από πληροφορίες που προέρχονται από την Αγ. Κωνσταντίνου συνάγεται ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. προσανατολίζεται στο "παρών" ή την αποχή.

Στην ίδια γραμμή, ο Ανδ. Λοβέρδος δήλωσε ότι: "Όπως ρητά και απερίφραστα καταδικάσαμε το λάθος της κυβέρνησης, το ίδιο ρητά και απερίφραστα καταδικάζουμε το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ".

ΚΚΕ: Καταψηφίζουμε την κυβερνητική πολιτική

Την απόφαση να στηρίξει την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης πήρε το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση για στήριξη των πολιτικών του κεφαλαίου και του "ευρωμονόδρομου". "Το ΚΚΕ καταψηφίζει την πολιτική της κυβέρνησης και συνολικά την πολιτική του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου, που στηρίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση", τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΑΝ. ΕΛΛ.: Οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Υπέρ της πρότασης μομφής τάχθηκε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Π. Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ότι οι βουλευτές καλούνται να αναλάβουν τις προσωπικές τους ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό και να απαντήσουν "εάν συναινούν στη δήμευση των σπιτιών και των χωραφιών, στην άφεση αμαρτιών των εγκλημάτων που διέπραξαν πολιτικοί όπως τα υποβρύχια, η αλλοίωση στατιστικών στοιχείων και η είσοδος της χώρας στο Μνημόνιο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0