Live τώρα    
Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία δημόσιου φορέα αμυντικής βιομηχανίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία δημόσιου φορέα αμυντικής βιομηχανίας

Για "σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων, σκάνδαλο παραγωγικό, οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό", έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κληθείς να σχολιάσει τη διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας. Την ίδια στιγμή, πηγές της Κουμουνδούρου επανέφεραν την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση δημόσιου φορέα, κάτω από την ομπρέλα του οποίου θα αναδιοργανωθεί η αμυντική βιομηχανία.

Στόχος της πρότασης, ειδικότερα, του ΣΥΡΙΖΑ είναι "η αναβάθμιση της παραγωγής με μοχλό την συσσωρευμένη τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο προσωπικό των αντίστοιχων επιχειρήσεων καθώς και τη συνεργασία τους με συναφείς βιομηχανίες. Κατ' αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαμε να καλύψουμε και τις δικές μας αμυντικές ανάγκες και να αναλάβουμε δουλειές στη διεθνή αγορά, πράγμα που όχι μόνο είναι εφικτό, αλλά οι υπό εξαφάνιση εταιρείες το έχουν ήδη καταφέρει κατά το παρελθόν. Επιπλέον, αντί για απολύσεις, θα είχαμε δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας" εξηγούσαν κομματικές πηγές.

Το "καλοστημένο επικοινωνιακό παιχνίδι" της κυβέρνησης με το διαβόητο πια email των δανειστών απεκάλυπτε την ίδια στιγμή ο Πάνος Σκουρλέτης (σε συνεντεύξεις του στα ραδιόφωνα "Σκάι" και "Βήμα FM"). "H κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, στήνει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, με στόχο να περάσει τις απολύσεις ως το μικρότερο αναγκαίο κακό. Βάζει λοιπόν την τρόικα να ζητάει τον ξαφνικό θάνατο της αμυντικής βιομηχανίας, λέει πως θα διαπραγματευθεί, για να μας πει μετά 'καθίστε στα αυγά σας και αποδεχτείτε τις απολύσεις'". Όμως, "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Έτσι, όπως με την μονταζιέρα και τα χαλκευμένα βίντεο, η κυβέρνηση Σαμαρά αυτογελοιοποιείται ακόμη μία φορά" σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Επικοινωνιακή τακτική που θα πρέπει να δει κανείς μέσα στο πλαίσιο της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής φυσικά: "Όταν ακολουθείς μια πάγια πια -όλα τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο η παρούσα κυβέρνηση, αλλά και οι προκάτοχοί της στα χρόνια του Μνημονίου- στάση απόλυτης υποταγής απέναντι στην τρόικα, όταν έχεις αποδεχθεί ότι η τρόικα θα σου δίνει το πράσινο φως για το αν θα κάνεις, για παράδειγμα, ρυθμίσεις των οφειλών στην εφορία, το εάν θα ξεκλειδώσουν οι πλειστηριασμοί, το εάν θα καταργηθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα, όλα τα άλλα πια είναι για εσωτερική κατανάλωση... άρα λοιπόν είναι λεονταρισμοί και τζάμπα μαγκιές", είπε για την κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου ο Π. Σκουρλέτης.

Στουρνάρας: Την ερχόμενη εβδομάδα η απάντηση για την αμυντική βιομηχανία

"Την επόμενη εβδομάδα και σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς θα απαντήσουμε", δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας για το θέμα της αμυντικής βιομηχανία. Σχολιάζοντας τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντέισελμπλουμ ότι "...η Ελλάδα μετά το τέλος του προγράμματος το 2014 δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές και ως εκ τούτου είναι σχεδόν αυτονόητο ότι θα υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα μετά το τέλος του..." είπε ότι "...είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για νέο πρόγραμμα βοήθειας της χώρας... έχουμε ακόμα ένα χρόνο μπροστά μας. Τον Ιούλιο του 2014, θα τεθεί το ζήτημα", είπε ο Γ. Στουρνάρας.

Σε ερώτηση ότι είναι μια απαισιόδοξη πρόβλεψη, πάντως, γιατί εμείς μιλάμε για έξοδο στις αγορές την άνοιξη του 2014, ο κ. Στουρνάρας απάντησε:

«Θα το δούμε. Είπαμε ότι θα γίνει ή το ένα ή το άλλο. Έχουμε ακόμα ένα χρόνο γερό. Είναι αρκετός χρόνος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0