Να πάρει θέση στη συζήτηση που έχει ανοίξει εντός, αλλά πρωτίστως εκτός της χώρας, για την προαναγγελία ενός νέου δανείου-Μνημονίου προς την Ελλάδα, έσπευσε η ΔΗΜ.ΑΡ, υποστηρίζοντας ότι "η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια που θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά μέτρα ελάφρυνσης των βαρών και υποστήριξης της ανάκαμψης".
Η Αγ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι το χρέος πρέπει να γίνει βιώσιμο και η χώρα να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις, καθώς επίσης και ότι χρειάζεται η ελάφρυνση των επιβαρύνσεων του χρέους με περικοπή μέρους του, χρονική μετακύλιση των ομολόγων, μείωση των επιτοκίων. Ταυτόχρονα, κατά τη ΔΗΜ.ΑΡ. απαιτείται ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα αντιμετωπίσει την ύφεση και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.
Επαναδιαπραγμάτευση όμως ζήτησε η ΔΗΜ.ΑΡ. και για το θέμα της κινητικότητας, με την Αγ. Κωνσταντίνου να δηλώνει στον απόηχο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμιης ότι αυτή "είναι απαραίτητη μόνο όταν αφορά την ορθολογική κατανομή του προσωπικού" και πως "η σύνδεσή της με τις απολύσεις οδηγεί στην απορρύθμιση". Συνεπώς, τόνισε ότι "η κυβέρνηση οφείλει να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα, αναδεικνύοντας το δημοσιονομικό κόστος, αντί του υποτιθέμενου οφέλους, που προκύπτει από την αποδιοργάνωση των δημόσιων λειτουργιών" και ότι "αυτό που χρειάζεται είναι η ουσιαστική και αναγκαία διοικητική μεταρρύθμιση".