Νέα επίθεση και μήνυμα εμμονής στην απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ έστειλε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, από το Ναύπλιο, μιλώντας σε προσυνέδριο της OΝNEΔ. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ "δε μας το ζήτησε κανείς, το επιλέξαμε!".
"Η περίπτωση της ΕΡΤ ξεχώριζε από μακριά", σχολίασε και υποστήριξε ότι "δεν μπορούμε να ζούμε συνεχώς με δανεικά και μνημόνια. Σύντομα αυτά πρέπει να τελειώσουν. Αλλά δε θα μπορέσουμε να βγούμε από τα μνημόνια αν κάποιοι πληρώνουν τα πάντα και κάποιοι γλιτώνουν τα πάντα".
Εμμένοντας στη "γραμμή" διαγγέλματος Κεδίκογλου, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι "η ΕΡΤ τον τελευταίο ενάμισι χρόνο βρισκόταν συνεχώς σε απεργία. Τα σημαντικά γεγονότα δεν τα κάλυπτε διαρκώς απεργούσε. Η ΕΡΤ ήταν ακόμα πιο αδιαφανής. Από πού να ξεκινήσει κανείς… από τα έξι λογιστήρια που λειτουργούσαν και δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους; Από το γεγονός ότι δεν ήξερε κανείς πόσοι δουλεύουν στην ΕΡΤ γιατί δε μπορούσαν να ελεγχθούν οι συμβάσεις; Από το γεγονός ότι δίνονταν τεράστια ποσά σε εξωτερικές παραγωγές την ώρα που αυτές θα μπορούσαν να παραχθούν μέσα στην ΕΡΤ; Ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει αναλάβει ήδη την έρευνα και θα αποκαλυφθούν όσα έμεναν κουκουλωμένα μέχρι χθες και κάποιοι ίσως αρχίσουν να ντρέπονται".
Όσον αφορά το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είπε ότι θα υπάρξει "αδέσμευτη δημόσια ραδιοτηλεόραση και αυτό θα ξεκινήσει αμέσως". "Πρέπει να δοθεί μεταβατική λύση που μπορεί να αρχίσει μέσα σε μια εβδομάδα", είπε και υπεραμύνθηκε της πρότασης που έχει ήδη καταθέσει.
Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι "επιχειρήθηκε να αλλάξει η ΕΡΤ εν λειτουργία αλλά πέσαμε σε τοίχο, το κάστρο των βολεμένων έμενε άθικτο, να θυμίζει στον κόσμο ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι".
Ιδιαίτερη μνεία έκανε καισ το πρόσωπο το Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας ότι "έλεγε την ΕΡΤ παντελώς απαξιωμένη και τώρα θρηνεί για την κατάργηση της".
Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο εκλογών, σχολίασε ότι "κάποιοι πιστεύουν ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλημμα εκλογών. Το δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει εκλογές γιατί κανείς δεν τις θέλει. Το δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων".