Με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει ότι, παρότι από το 2019 ήταν γνωστό πως το σύστημα ασυρμάτων TETRA της Αστυνομίας δεν λειτουργούσε και είχε αποφασιστεί η επιστροφή σε αναλογικό σύστημα, το 2021 η κυβέρνηση προχώρησε ξανά σε προμήθεια και επέκτασή του με κόστος 9,5 εκατ. ευρώ.
Επισημαίνεται ότι η ανάθεση έγινε απευθείας και μέσω απόρρητων κονδυλίων, ενώ τίθενται ερωτήματα για την εταιρεία που ανέλαβε το έργο και πιθανές διασυνδέσεις με πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί στην υπόθεση των υποκλοπών.
Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλήγει κατηγορώντας την κυβέρνηση για ένοχη σιωπή και αφήνοντας αιχμές για ευθύνες.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
«Κι ενώ χθεσινό δημοσίευμα επαναφέρει το ζήτημα μη λειτουργικότητας των ασυρμάτων TETRA της Αστυνομίας, το ερώτημα παραμένει:
Γιατί η Νέα Δημοκρατία προμηθεύτηκε εκ νέου και επέκτεινε το 2021, έναντι 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, ένα σύστημα που ήταν γνωστό από το 2019 ότι δεν λειτουργεί;
Ήδη από τον Μάρτιο του 2019 υπήρχε απόφαση του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. για αναγκαστική μετάπτωση στο αναλογικό σύστημα λόγω μη λειτουργίας του TETRA.
Το 2021, όμως, το ΤETRA όχι μόνο επανέρχεται αλλά και «επεκτείνεται» πέρα από την Αττική. Η προμήθεια γίνεται με απευθείας ανάθεση και από απόρρητα κονδύλια.
Σε ποια εταιρεία έδωσε η ΝΔ την απευθείας ανάθεση για το TETRA;
Σε αυτή που η Δικαιοσύνη έκρινε ότι ασκούσαν πραγματικό έλεγχο οι καταδικασμένοι για τις υποκλοπές (εκτός απ' τον «Ντίλαν, Ντίλιαν» και τη σύζυγό του);
Ένοχη η σιωπή του Μαξίμου λοιπόν».