«Η μαζική δηλητηρίαση 21 ζώων στον Βάβδο Χαλκιδικής αποτελεί ένα στυγερό έγκλημα που σοκάρει, αλλά δυστυχώς δεν εκπλήσσει», ανέφερε σε δήλωση της η βουλεύτρια Επικρατείας και τομεάρχισσα Ισότητας και Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενα Ακρίτα.
«Είναι το αποτέλεσμα της παταγώδους αποτυχίας των αρχών να εξιχνιάσουν τις χιλιάδες ετήσιες δολοφονίες αδέσποτων και άγριων ζώων στη χώρα μας», σημείωσε.
Επιπλέον υπογράμμισε ότι, «η ατιμωρησία τρέφει τη βαρβαρότητα. Δεν αρκούν οι τυπικές επιστολές προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Απαιτούμε άμεσες έρευνες και την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων. Η Πολιτεία οφείλει να σταματήσει να εθελοτυφλεί μπροστά στον καθημερινό βασανισμό των ζώων».
Τέλος η βουλεύτρια επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως, «η «πολιτισμένη» Ελλάδα δεν μπορεί να ανέχεται άλλο τα νεκρά ζώα και τις φόλες στις γειτονιές της. Η ανοχή μας εξαντλήθηκε».