Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πράξη τη δέσμευσή του να δίνει τη μάχη στη Βουλή και την Κοινωνία για όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Στηρίζει τη σημερινή 24ώρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, την ώρα της ψήφισης του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση. Παράλληλα κατέθεσε εκ νέου την τροπολογία για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο σε όλες τις κλίμακες.
Στην πορεία της ΑΔΕΔΥ συμμετείχε και μαζικό μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γραμματέας της ΚΕ Στέργιος Καλπάκης, η Αναπληρώτρια Γραμματέας Αναστασία Σαπουνά, ο Γραμματέας της ΚΟ Διονύσης Καλαματιανός, οι βουλευτές Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Γιώργος Γαβρήλος, Χρήστος Γιαννούλης, Καλλιόπη Βέττα, Γιώργος Καραμέρος, τα μέλη της ΠΓ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ελένη Συμεωνίδου, Θένια Χαραλαμπίδου, Τζένη Διαμαντοπούλου, ο Γραμματέας της Νεολαίας Πάνος Λαμπρινίδης Στάχτος, και αρκετά μέλη της ΚΕ.
Το μεσημέρι (γύρω στις 1), ο Σωκράτης Φάμελλος θα μιλήσει από το βήμα της Βουλής για το νέο πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ απώτερος στόχος του νομοσχεδίου είναι η άρση της συνταγματικά κατοχυρωμένης μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η κυβέρνηση σκόπιμα αποκρύπτει ότι η μονιμότητα τους έγινε για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της διοίκησης ώστε να μην είναι το κράτος λάφυρο, είτε της εκάστοτε κυβέρνησης, είτε των ισχυρών οικονομικών παραγόντων.
Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιχειρείται η εξίσωση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης με τα ατιμωτικά αδικήματα του Ποινικού Κώδικα, τα οποία προβλέπουν ποινή απόλυσης, αφαιρείται η εκπροσώπηση των εργαζομένων από τα πειθαρχικά συμβούλια και καταργούνται τα δευτεροβάθμια. Αφαιρούνται επίσης κρίσιμες αρμοδιότητες από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Ο Σ. Φάμελλος στην τελετή ονοματοδοσίας του λιμανιού της Σύμης σε “Νεκτάριος Σαντορινιός” – Χαιρετισμός του Αλέξη Τσίπρα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος θα επισκεφθεί το Σάββατο, τη Σύμη, όπου θα μιλήσει στην τελετή ονοματοδοσίας του λιμανιού του νησιού σε “Νεκτάριος Σαντορινιός” που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ως αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας είχε επιδείξει πολύ σημαντικό έργο υπέρ της Νησιωτικότητας με εμβληματική παρέμβασή του τη θέσπιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου.
Επίσης, ο Δήμος Σύμης διοργανώνει Συμπόσιο για τη Νησιωτικότητα στο οποίο θα μιλήσουν εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο, ο υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας, ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του.
Στο Ηράκλειο αύριο ο Στέργιος Καλπάκης
Την Παρασκευή, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέργιος Καλπάκης θα μεταβεί στο Ηράκλειο, προσκεκλημένος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ηρακλείου για να συμμετέχει σε διευρυμένη συνεδρίαση της όπου θα μετέχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Στέργιος Καλπάκης θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς και συνδικαλιστικά στελέχη.
Στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου όπου θα είναι ο κύριος εισηγητής. Στην ατζέντα των συζητήσεων θα τεθούν θέματα όπως η ακρίβεια, το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι διεθνείς εξελίξεις, τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και τοπικού ενδιαφέροντος θέματα όπως η λειψυδρία, τα αναπτυξιακά έργα, η καύση των σκουπιδιών.
Διαρκείς οι συσκέψεις προετοιμασίας για τη ΔΕΘ
Στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ως την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, ο Σωκράτης Φάμελλος θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους μεγάλους συνδικαλιστικούς και παραγωγικούς φορείς στην Αθήνα και στις 4 – 5 και 6 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με φορείς της Θεσσαλονίκης, ενώ θα περιοδεύσει και στους γύρω νομούς. Στις 6 Σεπτεμβρίου θα μετέχει επίσης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σωματείων έξω από την Διεθνή Έκθεση.
Στην αιχμή του δόρατος με την κυβέρνηση βρίσκονται τα θέματα της ακρίβειας, της υπερφορολόγησης, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει ως εργασιακή ζούγκλα, οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση και την Υγεία, όπως και τα σκάνδαλα, του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα σπιτάκια ανακύκλωσης, η τη Νοβάρτις.
Ειδικά για τη Νοβάρτις, με αφορμή την απολογία της πρώην προστατευόμενης μάρτυρα Μαρίας Μαραγγέλη ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι αν και κατηγορούμενη σήμερα, επανέλαβε τις αποκαλύψεις που είχε κάνει και ρωτά την κυβέρνηση: Πως είναι δυνατόν στις ΗΠΑ, η Νοβάρτις να έχει ομολογήσει εγκληματικές πρακτικές στην Ελλάδα, και να έχει συμβιβαστεί με το Αμερικανικό Δημόσιο καταβάλλοντας συνολικά, 345 εκατ. δολάρια σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με Αμερικανό πολίτη και στη χώρα μας, να μην έχει γίνει τίποτα.
