«Μάλλον ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται εκτός πλανήτη» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Π. Λαφαζάνης, σχετικά με τα όσα είπε ο Γ. Στουρνάρας. Απευθυνόμενος σε αυτόν ο Π. Λαφαζάνης σχολίασε ότι «μας λέτε ότι για κάθε 110% που παράγαμε δαπανούσαμε 115%, εσείς είστε όμως ο αρχιτέκτονας αυτής της πολιτικής». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υπενθύμισε ότι «εμείς λέγαμε ότι για κάθε ευρώ ανάπτυξης έχουμε 4 ευρώ δανεικά κι ότι αυτή η ανάπτυξη δεν έχει βάθος κι εσείς μας λέγατε ανθρώπους των σπηλαίων».
Αναφερόμενος στο συνολικό ύψος του νέου πακέτου μέτρων που φτάνει τα 6 δισ. ευρώ (τα δύο μόνο από το χαράτσι στα ακίνητα) ο Π. Λαφαζάνης αναρωτήθηκε: «Με την κοινωνία να βουλιάζει, περιμένετε ίχνος θετικής προοπτικής μετά από τέτοια αφαίμαξη;». Σχετικά με το χαράτσι σχολίασε ότι «για τρίτο χρόνο έχουμε την απόλυτη επιδρομή, ενώ δίνετε και τη χαριστική βολή στον κλάδο της οικοδομής»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την πολιτική στο Δημόσιο συγκρίνοντάς την με την πολιτική μετεμφυλιακών κυβερνήσεων, και μίλησε για «πογκρόμ αυθαίρετων απολύσεων». Έκανε μάλιστα την υπόθεση ότι μετά από τις ρυθμίσεις για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων από τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου πιθανόν πολλά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου να μετατραπούν σε ΝΠΙΔ ώστε να απολυθούν οι υπάλληλοί τους.
«Δεν σας αρκούσε η σχετική αυτονομία του ΤΧΣ, θέλατε απόλυτη παράδοση σε ιδιώτες και τρόικα»
Για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο Π. Λαφαζάνης σημείωσε ότι «αυτό είναι το μέγα σκάνδαλο, δανείζεται το Δημόσιο, αλλά ο διαχειριστής είναι εκτός δημοσίου τομέα». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αναρωτήθηκε «τι θέλετε να κάνετε, να οδηγήσετε κάτω από τη διεύθυνση της τρόικας τις τράπεζες;» επισημαίνοντας ότι «δεν σας αρκούσε η σχετική αυτονομία του ΤΧΣ, θέλετε απόλυτη παράδοση σε ιδιώτες και τρόικα».
Σχετικά με τις ρυθμίσεις για τους εκπαιδευτικούς, ο Π. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «αυξάνετε τις ώρες διδασκαλίας παρ' ότι δουλεύουν όσο ο μέσος όρος της Ευρώπης, αυτή η ρύθμιση γίνεται για να απαλλαγείτε από τους ωρομίσθιους και τους αναπληρωτές», ενώ για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων σχολίασε ότι «βαφτίζετε το κρέας ψάρι, τα διαλύετε τα επαγγέλματα, επιβάλλετε απόλυτη ασυδοσία».