«Τα ήξεις αφήξεις και η επικοινωνιακή εκμετάλλευση της πρότασής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τα Τέμπη, δεν αντιστοιχούν στην υποχρέωση που έχουμε απέναντι στην κοινωνία και στην αλήθεια» τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντώντας στην απόσυρση υπογραφών βουλευτών που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα κατέθεσε από το Σάββατο δημόσια, με τους 26 Βουλευτές του, την πρότασή του για τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, ώστε να διερευνηθούν ενδεχόμενα αδικήματα για το έγκλημα των Τεμπών και την επιχείρηση συγκάλυψής του, για όσους εμπλέκονται, όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Ακόμα και για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη» σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.
Και εξηγούν πως «η πρότασή μας προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας και εκφράζει την απαίτηση της κοινωνίας για Δικαιοσύνη και Αλήθεια. Και είναι μία πλήρως τεκμηριωμένη νομικά πρόταση βάσει της δικογραφίας. Απόδειξη αυτού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποκάλυψε ότι η δικογραφία είναι ενιαία για τη σύγκρουση και το μπάζωμα».
Δηκτικά μάλιστα ανέφεραν πως «τα ήξεις αφήξεις και η επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος αυτού που απασχολεί όλη την κοινωνία δεν αντιστοιχούν στην υποχρέωση που έχουμε απέναντι στην κοινωνία και στην αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το μόνο κόμμα που είχε την επάρκεια και τη βούληση να ανταποκριθεί με σοβαρότητα στην ευθύνη έναντι του δικαίου και των πολιτών».
Και καταλήγοντας ξεκαθάρισαν ότι «όποιος δεν ανταποκρίνεται σε αυτή την υποχρέωση αναλαμβάνει και την ευθύνη. Είναι κρίσιμες οι στιγμές. Δεν επιτρέπονται μικροκομματικά παιχνίδια από κανέναν στο έγκλημα των Τεμπών».