Live τώρα    
Γιώργος Καραμέρος / Οι πολίτες την Παρασκευή στα συλλαλητήρια φώναζαν στον κ. Μητσοτάκη «παραιτήσου»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Καραμέρος / Οι πολίτες την Παρασκευή στα συλλαλητήρια φώναζαν στον κ. Μητσοτάκη «παραιτήσου»

Καραμέρος
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIMENEWS

Για την προανακριτική επιτροπή με αντικείμενο την αναζήτηση τυχόν ευθυνών του Χρήστου Τριαντόπουλου για το μπάζωμα στα Τέμπη, η σύσταση της οποίας συζητείται σήμερα Τρίτη στη Βουλή, καθώς και για τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια στις 28 Φεβρουαρίου όταν εκατομμύρια πολίτες κατέβηκαν στον δρόμο απαιτώντας τιμωρία των ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Καραμέρος στο Mega.

«Συζητάμε σήμερα για την πρώτη προανακριτική, γιατί εδώ προκύπτουν και άλλα αδικήματα. Για το μπάζωμα, για τη δαπάνη η οποία έγινε προς εταιρείες που συμμετείχαν στο μπάζωμα με μια δαπάνη 647 χιλιάδων ευρώ. Με τον κ. Τριαντόπουλο ενορχηστρωτή στο πεδίο, όπως ο ίδιος με δύο δελτία τύπου 3 και 6 Μαρτίου παραδέχτηκε ότι ήταν εκεί για λογαριασμό της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Αλλά και άλλους υπουργούς, οι οποίοι υπέγραψαν και ενέταξαν αυτή τη δαπάνη για μια πράξη που αλλοίωσε τον τόπο του δυστυχήματος, τον τόπο του εγκλήματος. Άρα, έχουμε μπροστά μας πολλά να συζητήσουμε στη Βουλή» σημείωσε ο Γ. Καραμέρος.
 
«Θα δούμε και τι άλλο στοιχείο έχει έρθει στη Βουλή. Αλλά είναι προφανές ότι όσοι υπέγραψαν για ένα τέτοιο ποσό για να γίνει μια παράνομη πράξη που αλλοίωσε τον τόπο του δυστυχήματος, θα πρέπει να ελεγχθούν. Υπάρχουν έγγραφα ότι υπέγραψε ο κ. Παπαθανάσης και ο κ. Τσακίρης μια δαπάνη, την οποία χειρίστηκε στο πεδίο ο κ. Τριαντόπουλος και ο κ. Αγοραστός» είπε. 
 
«Είδα την ανάρτηση του κ. Παπαθανάση που λέει ότι αυτό το ποσό το υπογράψαμε εμείς από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η πιο διάσημη δαπάνη που θα έχει γίνει από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι για το μπάζωμα. Εγώ υπέγραψα, λέει, αλλά μου το ζήτησε ο κ. Αγοραστός. Ο κ. Αγοραστός σε δηλώσεις του στο aftodioikisi.gr είχε πει ότι εγώ δεν ζήτησα χρήματα προκειμένου όλα αυτά να γίνουν εκεί. Και καταλαβαίνετε ότι θα πρέπει να ελεγχθούν και αυτές οι ευθύνες. Και ναι, όπως έχει πει ο Σωκράτης Φάμελλος εδώ και πολλές ημέρες, αυτή είναι η πρώτη προανακριτική που συζητάμε σήμερα. Ενδεχομένως θα έχουμε και άλλες. Και μάλιστα το αδίκημα αυτό δεν είναι της παράβασης καθήκοντος, αλλά της απιστίας κατά του Δημοσίου. Και όταν είναι πάνω από 100.000 ευρώ, έχει κακουργηματικό χαρακτήρα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
 
«Ο κ. Αγοραστός είχε έρθει την τελευταία ημέρα στην Εξεταστική Επιτροπή και είχε επικαλεστεί το δικαίωμα της σιωπής. Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιλέξει τη σιωπή τώρα» συμπλήρωσε. 
 
«Οι πολίτες την Παρασκευή φώναζαν στον κ. Μητσοτάκη “παραιτήσου”. Δεν μπορεί να μην είδαμε όλοι τα ίδια βίντεο. Επίσης, πολλοί πολίτες κατέβηκαν στις πλατείες, προφανώς με αίτημα δικαιοσύνη και αλήθεια, αλλά στη συνέχεια είδαν την κυβέρνηση να έχει την ευθύνη να αφήνει τις προβοκάτσιες να εξελιχθούν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν άνθρωποι και να διαλυθούν τα συλλαλητήρια πάρα πολύ νωρίς» σημείωσε ακόμη ο Γ. Καραμέρος.   

«Εγώ δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν προβοκάτορες της Αστυνομίας ή όχι, όταν δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Χρυσοχοΐδης να παραιτηθεί. Αυτό που είδαμε όλοι όμως σε απευθείας μετάδοση είναι τα ΜΑΤ και οι αύρες, μεταξύ των διαδηλωτών, των ειρηνικών διαδηλωτών με σηκωμένα τα χέρια, και των μαυροφορεμένων, να επιλέγουν να επιτεθούν στους διαδηλωτές. Αυτό το είδε όλη η Ελλάδα στις 4:20 το μεσημέρι της Παρασκευής» παρατήρησε.
 
«Και είδαμε και πολλά άλλα ακόμη. Είδαμε τους διαδηλωτές να επισημαίνουν τους προβοκάτορες, να πηγαίνουν στην Αστυνομία και να τους λένε “να, αυτοί εκεί είναι” και να μη γίνεται τίποτα. Αλλά αυτές είναι ευθύνες του κ. Χρυσοχοΐδη και του κ. Μητσοτάκη, που είναι ο εντολέας του, όπως είναι εντολέας και του κ. Τριαντόπουλου, και δεν τις πήρε» συνέχισε.
 
«Μπορούμε να ξέρουμε την αλήθεια; Μπορεί να απονεμηθεί δικαιοσύνη, όσο είναι πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, για όλη αυτήν την δυστοπία;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
 
«Πρέπει να αντιστοιχηθεί η Βουλή και τα προοδευτικά κόμματα, μπροστά σε όλη αυτή τη δυστοπία. Να συνυποβάλουμε την πρόταση μομφής-δυσπιστίας που λέμε εμείς εδώ και ένα μήνα. Ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Υπάρχει διέξοδος. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Ο κ. Μητσοτάκης είναι σε αδιέξοδο και, όπως είπε και ο ίδιος στο υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» ανέφερε ακόμη.
 
«Προφανώς, θα πρέπει αυτή κυβέρνηση να φύγει. Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να φύγει. Είναι σε αδιέξοδο. Ούτε ο ανασχηματισμός μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση, ούτε αν πάρει μια απόφαση επικοινωνιακού χαρακτήρα, όντας έξι χρόνια κυβέρνηση -να σταματήσει π.χ. τη λειτουργία των τραίνων. Δεν μπορεί να εγγυηθεί την ορθή και ασφαλή λειτουργία των τραίνων εδώ και έξι χρόνια - και δη δύο χρόνια μετά το δυστύχημα» υπογράμμισε ο Γ. Καραμέρος. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0