Live τώρα    
"Να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητας"

Στην ανάγκη να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητας συμφώνησαν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και οι βουλευτές του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Ντέιβιντ Λάμμυ και Αντριου Λοβ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ συναντήθηκε και με Βρετανούς συνδικαλιστές, μέλη της βρετανικής Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Ελλάδα με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Λονδίνου Ισίδωρο Διακίδη.

Ο Π. Κουρουμπλής επεσήμανε την ανάγκη δρομολόγησης θεσμικών αλλαγών στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι επειδή η κρίση ξέσπασε στο χώρες του Νότου δεν θα φτάσει και στον Βορρά. Τόνισε ότι με την εφαρμογή των ακραίων μέτρων λιτότητας και τη συνεχή επιβάρυνση των μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων η χώρα δεν οδηγείται σε έξοδο από την κρίση και υπογράμμισε την έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής.

Οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κόμματος συμφώνησαν ότι οι πολιτικές της λιτότητας δεν πρόκειται να βγάλουν ούτε την Ελλάδα, αλλά ούτε και την Ευρώπη από την κρίση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Μεγάλη Βρετανία, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ευρισκόμενη σε οικτρή οικονομική κατάσταση, δεν ακολούθησε πολιτικές λιτότητας, αλλά επικεντρώθηκε στις επενδύσεις και στις δημόσιες δαπάνες για το κράτος πρόνοιας. Επιπλέον, επιβεβαίωσαν ότι στη Βρετανία οι αποκρατικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα, καθόσον αυξήθηκαν οι τιμές και μειώθηκε σημαντικά η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0