Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει το «Μητροπολιτικό πάρκο» στον Φαληρικό όρμο και αναμένεται να δώσει τα εύσημα στον Νίκο Χαρδαλιά (όπως ήδη έχει πράξει και στο παρελθόν) για ένα έργο επί χρόνια κωλυσιεργούσε και ξεκίνησε με περιφερειάρχισσα τη Ρένα Δούρου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Φαληρικό όρμο αποκαλύπτει την αλήθεια που αποκρύπτει η ΝΔ και ρωτά τον Κ. Μητσοτάκη αν «θα αποδώσει το έργο στους Δήμους και τους κατοίκους της περιοχής».
Όλη η αλήθεια για το έργο στον Φαληρικό όρμο. pic.twitter.com/TNWPPyWZPv
— Socratis Famellos (@SFamellos) November 28, 2024
Συγκεκριμένα στο βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:
«Πριν από δύο εβδομάδες είχα επισκεφτεί τον Φαληρικό όρμο και παρουσίασα εκεί τη δική μας πρόταση για το δημόσιο χώρο.
Ένα μεγάλο έργο για την ασφάλεια του Φαληρικού όρμου, που καθυστερούσε επί δεκαετίες, ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειάρχη τη Ρένα Δούρου. Το έργο αυτό όμως δεν ολοκληρώθηκε και καθυστερεί η ανάπλαση της περιοχής, για να υπάρχει η πρόσβαση στο δημόσιο χώρο και όλες οι δημόσιες λειτουργίες περιβάλλοντος και αναψυχής.
Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα. Να αποδοθεί σε κοινή διαχείριση των Δήμων, να υπάρχει δηλαδή ενιαία δημόσια χρήση και έτσι να υπάρχει ένα αντίδοτο απέναντι στη θεοποίηση του κέρδους, να υπάρχει το κοινό όφελος και για το περιβάλλον και για τους πολίτες.
Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης πηγαίνει στην περιοχή για να παρουσιάσει ένα έργο, που για να λέμε την αλήθεια ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι απλό: θα αποδώσει τον χώρο στους Δήμους και τους κατοίκους της περιοχής; Αυτό είναι πραγματική πολιτική».
Κατ. Μπρ.