Εκατοντάδες απόδημοι έχουν προσφύγει εναντίον του ελληνικού δημοσίου με αγωγές αποζημίωσης και κάποιοι από αυτούς έχουν στραφεί και εναντίον της κας Ασημακοπούλου, τόνισε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί αρκετούς από αυτούς, Βασίλης Σωτηρόπουλος.
Μιλώντας στον Ant1, ο Βασίλης Σωτηρόπουλος εξήγησε πως σκοπεύουν να κινηθούν αρκετοί από τους απόδημους ψηφοφόρους μετά και την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Όπως είπε, «η κα Ασημακοπούλου έχει επίσης προσβάλλει στο ΣτΕ το πρόστιμο των 40.000 ευρώ, όμως κι εκεί κάποιοι απόδημοι θα ασκήσουν παρέμβαση».
Αναφορικά με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι η «επιβολή προστίμου, ως κόμμα στη ΝΔ, ότι δηλαδή ως οργάνωση δεν είχε λάβει εκείνα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτρέψει να υπάρχουν τέτοιου είδους διαρροές, ενδοκομματικές».
Και πρόσθεσε ότι «αυτός ήταν και ο λόγος που επιβλήθηκαν πρόστιμα και σε δυο γραμματείς των οργάνων της ΝΔ».
Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος υπογράμμισε πως «από την απόφαση της Αρχής, οι απόδημοι θα έχουν επιπλέον δικαιώματα ώστε να προσφύγουν κατά του κυβερνώντος κόμματος» και συνέχισε λέγοντας πως «αυτόματα κι εμείς, θα συνεχίσουμε την παρέμβαση υπέρ της απόφασης της Αρχής».
Σε άλλο σημείο ο Βασίλης Σωτηρόπουλος επισήμανε πως η απόφαση της Αρχής ήταν μία δικαίωση για τους απόδημους.
Ωστόσο όπως διευκρίνισε, θα περίμεναν από τη ΝΔ, αρχικά «μία δήλωση κατανόησης», καθώς έχουμε θύματα από τις διαρροές θα έπρεπε να ακούσουμε μία μεταμέλεια γι αυτό, οπότε θα κρίνουμε κι εμείς ποια δικαιώματα θα ασκήσουμε».
Τί θα κάνουν οι απόδημοι ψηφοφόροι με τα νέα δικαιώματα που έχουν ύστερα από την δεύτερη απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την επιβολή προστίμου στην Ν.Δ. και σε δύο επικεφαλής κομματικών οργάνων για τα e-mails; Όσα είπαμε σήμερα το πρωί στο ΚΑΛΗΜΕΡΑ… pic.twitter.com/nAGaS3FRGD
— Sotiropoulos (@Sotiropoulos) October 23, 2024