Σε εξέλιξη βρίσκεται η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Βασικό αντικείμενο της είναι θέματα οργανωτικά που αφορούν την Κ.Ε. που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο καθώς και το Συνέδριο.
Θα συζητηθούν επίσης κείμενα προσυνεδριακού διαλόγου που έχουν κατατεθεί, σχέδιο της απόφασης που θα συζητηθεί στην Κ.Ε. ενώ ενδέχεται η συζήτηση να συμπεριλάβει και τα οικονομικά θέματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες αποχώρησε η Θεοδώρα Τζάκρη από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας γιατί υπήρξε διαφωνία με το μέλος της τριμελούς Επιτροπής της ΚΟΕΣ Παναγιώτα Μπελώνη που της είπε ότι ψεύδεται σε συζήτηση που αφορούσε οργανωτικά ζητήματα.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της παραπομπής του Ευάγγελου Αντώναρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά από αίτημα του Κώστα Ζαχαριάδη, με αφορμή εκφράσεις όπως «χουντικές αντιλήψεις» που σε τουιτ ασκούσε κριτική για εσωτερικό έγγραφο του Οργανωτικού που σύστηνε χαμηλούς τόνους.