Οι πολύ υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων συνιστούν μια ακόμη οικονομική «θηλιά» για τους αδειούχους, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους των νησιών, ενώ η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρκείται στο να μετρά φορολογικά έσοδα από τον ΦΠΑ και να ασκεί επικοινωνιακή πολιτική χωρίς αντίκρισμα, σημειώνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να μειώσει τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ στα εισιτήρια, που είναι στο 24%, για να διατηρήσει τα υπέρμετρα φορολογικά της έσοδα, επιτρέποντας ταυτόχρονα στις εταιρείες του κλάδου να καταγράφουν τα κέρδη που οι ίδιες επιθυμούν, ανεξάρτητα από τα πραγματικά κόστη τους».
Σχολιάζοντας τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι υποτίθεται πως εξετάζει κάποια στιγμή τη μείωση του ΦΠΑ ίσως από του χρόνου καθώς όπως είπε «έχουμε δρόμο μπροστά μας», λες και ανακάλυψε μόλις τώρα το πρόβλημα και τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις του.
Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βλέποντας τη ραγδαία αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ήδη από τον περασμένο Μάιο, είχε καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν άμεσα προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές των εισιτηρίων και να εξασφαλιστεί ότι η μεγάλη μερίδα των μεσαίων εισοδημάτων θα μπορέσει να μετακινηθεί στα ελληνικά νησιά το φετινό καλοκαίρι.
«Η κυβέρνηση θα παραμείνει αναπαυτικά ξαπλωμένη στην πολιτική “ξαπλώστρα” της ή θα λάβει άμεσα μέτρα μείωσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και πάταξης της αισχροκέρδειας;», είναι το ερώτημα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση.
