Live τώρα    
30°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
30 °C
25.6°C30.8°C
3 BF 30%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
28 °C
28.0°C28.0°C
3 BF 42%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.8°C28.0°C
4 BF 50%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
27 °C
26.9°C27.3°C
0 BF 44%
Θριάσιο / Χαμός στην επίσκεψη Γεωργιάδη -Σφυροκόπημα από τους γιατρούς για τις ελλείψεις (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θριάσιο / Χαμός στην επίσκεψη Γεωργιάδη -Σφυροκόπημα από τους γιατρούς για τις ελλείψεις (βίντεο)

Θριάσιο - Γεωργιάδης
(FACEBOOK.COM/ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

Χαμός επικράτησε κατά την επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στο Θριάσιο νοσοκομείο. Ο υπουργός Υγείας από κοινού με τον διοικητή του νοσοκομείου ετοίμαζαν φιέστα για το πόσο τέλεια τα έχει κάνει όλα η κυβέρνηση χωρίς να υπολογίσουν, όμως, γιατρούς και νοσηλευτές.

Γιατροί και νοσηλευτές κατήγγειλαν το σόου με συνθήματα, και ανάγκασαν τον Άδωνι Γεωργιάδη να τους δώσει το λόγο και να αφήσει τον μονόλογο.

Γιατρός του νοσοκομείου  μέσα σε λίγα λεπτά κατεδάφισε όλο το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη δήθεν στήριξη του ΕΣΥ, υπενθυμίζοντας στον Άδωνι Γεωργιάδη όσα εκείνος παρέλειψε να αναφέρει στην ομιλία του.

Αρχίζοντας την τοποθέτησή του ο εργαζόμενος του Θριάσιου νοσοκομείου θύμισε στον υπουργό Υγείας, ότι η «κυβέρνηση υποδέχθηκε τους Υγειονομικούς του νοσοκομείου και κατοίκους της περιοχής με ΜΑΤ».

«Διαβεβαιώνουμε τον υπουργό και τον διοικητή του νοσοκομείου ότι δεν είμαστε εγκληματίες, ούτε αυτοί που φωνάζουμε είμαστε. Είμαστε αυτοί που δουλεύουν και κρατάνε τα νοσοκομεία όρθια» τόνισε.

Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο
(FACEBOOK.COM/ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

Και συνέχισε αιχμηρά «λήγουν οι συμβάσεις μας ενώ είμαστε αυτοί που δουλεύουμε στις ΜΕΘ και στις υποστελεχωμένες κλινικές, του νοσοκομείου που έχει 310 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων».

Ο ίδιος ανέφερε ότι «οι προσλήψεις που γίνονται είναι λιγότερες από εκείνους που φεύγουν» με αποτέλεσμα τα κενά να παραμένουν.

Σημείωσε με νόημα ότι «αυτά είναι που παρέλειψε να αναφερθεί ο υπουργός» και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του μητρώου των δημοσίων υπαλλήλων, ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων το 2013 ήταν 90.000 και τώρα έχει πέσει στους 70.000».

«Επίσης, 300 συνάδελφοι συμβασιούχοι που κρατάνε το νοσοκομείο, από 31/12 δεν ξέρουν αν θα έχουν δουλειά».

Κατήγγειλε ότι «η διοίκηση του νοσοκομείου έπειτα από εντολή του υπουργείου προωθεί την παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρεία και 40 συμβασιούχοι θα απολυθούν».

Θριάσιο - αστυνομια - Γεωργιάδης
(FACEBOOK.COM/ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

Τόνισε ότι υπουργός παρέλειψε να αναφέρει ότι «1400 ασθενείς είναι σε πολύμηνη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο Θριάσιο, λόγω των ελλείψεων προσωπικού».

«Στο νοσοκομείο λειτουργούν μόνο 7 από τις 13 χειρουργικές αίθουσες» και καυστικά  αποκάλυψε ότι «είμαστε το μοναδικό νοσοκομείο της δυτικής αττικής, δίπλα στα διυλιστήρια και μερικοί νομίζουν ότι με δωρεές και χορηγίες θα ξεχάσουμε τους νεκρούς» εργαζόμενους των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Και συνέχισε καταγγέλλοντας πως το Θριάσιο είναι «το μοναδικό νοσοκομείο που δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος, με αποτέλεσμα ακόμα και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς του νοσοκομείου να τους φορτώνουν σε ασθενοφόρα και να τους πηγαίνουν σε ιδιωτικά κέντρα».

Καταρρίπτοντας το αφήγημα του υπουργείου Υγείας υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει ψηφιακός τομογράφος μαστού με αποτέλεσμα χιλιάδες γυναίκες της δυτικής Αττικής για τον προληπτικό τους έλεγχο να αναγκάζονται να πληρώνουν όταν παύουν τα ειδικά προγράμματα».

Και γλαφυρά υπενθύμισε ότι δεν «δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς και όποιος έρθει στα επείγοντα θα σύρει ο ίδιος το καρότσι του».

«Είναι πρόκληση για εμάς η παρουσιάσου υπουργού σήμερα, καθώς στη Βουλή έχει αναφέρει ότι το Θριασιο δεν είναι από τα αδικημένα νοσοκομεία» σημείωσε ο υγειονομικός.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άδωνις Γεωργιάδης που - αλλιώς περίμενε την επίσκεψή του στο Θριάσιο - όση ώρα ήταν εκεί μετέδιδε live στο Facebook όλα όσα γινόταν εκεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL