Live τώρα    
Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Πρωθυπουργός αγρανάπαυσης - Μόνο αυτό έχει να προτείνει στην ΕΕ;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Πρωθυπουργός αγρανάπαυσης - Μόνο αυτό έχει να προτείνει στην ΕΕ;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Για «πρωθυπουργό αγρανάπαυσης» κάνει λόγο το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες, ότι «η Ελλάδα έχει ταχθεί υπέρ της πρότασης για παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης για εκτάσεις που καλλιεργούνται σε ευρωπαϊκό έδαφος».

«Δηλαδή την ίδια στιγμή, που εκατοντάδες τρακτέρ βρίσκονται στο κέντρο των Βρυξελλών και οι αγρότες διαδηλώνουν δυναμικά για τα αιτήματά τους, ενώ και στην Ελλάδα οι αγρότες μας ετοιμάζονται να κάνουν έντονη την παρουσία τους στην Agrotica, o κ. Μητσοτάκης το μόνο που έχει να προτείνει και να διεκδικήσει από τους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, είναι η παύση της αγρανάπαυσης;» είναι το εύλογο ερώτημα που θέτει το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Και καταλήγει τονίζοντας: «Τελικά, ο κ. Αυγενάκης δεν είναι μόνος του στον ολισθηρό και αδιέξοδο «δρόμο της άγνοιας, της αλαζονείας και της απάθειας» για τους Έλληνες αγρότες, αλλά έχει «δάσκαλο, συνοδοιπόρο και καθοδηγητή» τον ίδιο του τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον κ. Μητσοτάκη. Ας το σημειώσουν αυτό και ας το θυμούνται και στο μέλλον οι Έλληνες αγρότες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής 

Αν δεν το διαβάζαμε στον ηλεκτρονικό τύπο και δεν το ακούγαμε στα ΜΜΕ, θα υποθέταμε ότι είναι απλά ένα τρολάρισμα από αντικυβερνητικά μέσα, που διαρκώς στοχοποιούν τον πετυχημένο πρωθυπουργό της χώρας (κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο): «Η Ελλάδα έχει ταχθεί υπέρ της πρότασης για παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης για εκτάσεις που καλλιεργούνται σε ευρωπαϊκό έδαφος», δήλωσε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου. 

Δηλαδή την ίδια στιγμή, που εκατοντάδες τρακτέρ βρίσκονται στο κέντρο των Βρυξελλών και οι αγρότες διαδηλώνουν δυναμικά για τα αιτήματά τους, ενώ και στην Ελλάδα οι αγρότες μας ετοιμάζονται να κάνουν έντονη την παρουσία τους στην Agrotica, o κ. Μητσοτάκης το μόνο που έχει να προτείνει και να διεκδικήσει από τους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, είναι η παύση της αγρανάπαυσης;

Τελικά, ο κ. Αυγενάκης δεν είναι μόνος του στον ολισθηρό και αδιέξοδο «δρόμο της άγνοιας, της αλαζονείας και της απάθειας» για τους Έλληνες αγρότες, αλλά έχει «δάσκαλο, συνοδοιπόρο και καθοδηγητή» τον ίδιο του τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον κ. Μητσοτάκη. Ας το σημειώσουν αυτό και ας το θυμούνται και στο μέλλον οι Έλληνες αγρότες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0