Live τώρα    
Άδωνις Γεωργιάδης / Επιβεβαιώνει συζητήσεις για Πακιστανούς εργάτες - Τι είχε πει πριν μία εβδομάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άδωνις Γεωργιάδης / Επιβεβαιώνει συζητήσεις για Πακιστανούς εργάτες - Τι είχε πει πριν μία εβδομάδα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Jawad Sohrab Malik

Εύλογες απορίες και ερωτήματα προκάλεσε η ανάρτηση ειδικού σύμβουλου του πρωθυπουργού του Πακιστάν που έκανε λόγο για συμφωνία με τον Άδωνι Γεωργιάδη για 500.000 Πακιστανούς εργάτες στη χώρα μας. Ο Στέφανος Κασσελάκης με παρέμβασή του ζήτησε απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το υπουργείο Εργασίας να σπεύδει μετά από λίγα λεπτά να βγάλει διευκρινιστική ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εργασίας παρέπεμψε σε νέα ανάρτηση του ειδικού σύμβουλο του πρωθυπουργού του Πακιστάν για θέματα εργασίας, λέγοντας ότι δεν υπάρχει συμφωνία. «Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ούτε καν μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν για τη συμμετοχή οποιουδήποτε Πακιστανού μετανάστη εργάτη στην ελληνική κατασκευαστική βιομηχανία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης και εγώ εγώ διερευνήσαμε την πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας» έγραψε ο Jawad Sohrab.

Ωστόσο, γίνεται σαφές ότι όντως υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν για εργάτες στη χώρα μας.

Μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας στις 13 Δεκεμβρίου έγραφε στα social media: «Στο Περιθώριο της Συνόδου συνάντησα και τον ειδικό Σύμβουλο του πρωθυπουργού του Πακιστάν αρμόδιου για θέματα Εργασίας κ. Jawad Sohrab Malik όπου και μιλήσαμε για τους εκ Πακιστάν εργάτες στην Ελλάδα».

Τι αναφέρει το Πακιστάν

Το υπουργείο Αποδήμων Πακιστανών σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «ένα από τα βασικά σημεία συζήτησης επικεντρώθηκε γύρω από την αντιμετώπιση της τρέχουσας ζήτησης της Ελλάδας για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό στον κατασκευαστικό κλάδο. Σύμφωνα με τον Έλληνα Υπουργό Εργασίας, η χώρα χρειάζεται περίπου 500.000 ειδικευμένους εργάτες στον κατασκευαστικό τομέα». Σε αυτό το πλαίσιο, ο Jawad Sohrab Malik, «άδραξε αυτήν την ευκαιρία για να ενημερώσει την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την προτεραιότητα της πακιστανικής κυβέρνησης να εξάγει εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Η προτεινόμενη συνεργασία στοχεύει στη δημιουργία μιας win-win κατάστασης, προς όφελος και των δύο εθνών διευκολύνοντας την εξαγωγή ειδικευμένων Πακιστανών εργαζομένων για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης στην Ελλάδα» τονίζει το υπουργείο Αποδήμων Πακιστανών.

Η ανακοίνωση

«Σε μια σημαντική εξέλιξη με στόχο την προώθηση της συνεργασίας στη μετανάστευση ειδικευμένων και την ανταλλαγή γνώσεων, ο Ειδικός Βοηθός του Πρωθυπουργού (SAPM) για τους Πακιστανούς στο εξωτερικό και την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, κ. Jawad Sohrab Malik, πραγματοποίησε μια παραγωγική συνάντηση με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ελλάδας.

Κατά τη συνάντηση, τα δύο μέρη διερεύνησαν πιθανές συνεργασίες για τη διευκόλυνση της μετανάστευσης ειδικευμένου εργατικού δυναμικού από το Πακιστάν στην Ελλάδα. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στο έντονο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της συνεργασίας μέσω Μνημονίου Συνεννόησης (MoU) που χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο κυβέρνησης προς κυβέρνηση (G2G).

Ένα από τα βασικά σημεία συζήτησης επικεντρώθηκε γύρω από την αντιμετώπιση της τρέχουσας ζήτησης της Ελλάδας για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό στον κατασκευαστικό κλάδο. Σύμφωνα με τον Έλληνα Υπουργό Εργασίας, η χώρα χρειάζεται περίπου 500.000 ειδικευμένους εργάτες στον κατασκευαστικό τομέα. Ο αξιότιμος SAPM, κ. Jawad Sohrab Malik, άδραξε αυτήν την ευκαιρία για να ενημερώσει την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την προτεραιότητα της πακιστανικής κυβέρνησης να εξάγει εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Η προτεινόμενη συνεργασία στοχεύει στη δημιουργία μιας win-win κατάστασης, προς όφελος και των δύο εθνών διευκολύνοντας την εξαγωγή ειδικευμένων Πακιστανών εργαζομένων για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης στην Ελλάδα. Αυτή η πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με το όραμα της κυβέρνησης του Πακιστάν να συμβάλει ενεργά στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό και να ενισχύσει τους διπλωματικούς και οικονομικούς δεσμούς με φιλικά κράτη.

Το Υπουργείο Υπερπόντιων Πακιστανών και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού παραμένει προσηλωμένο στην προώθηση εταιρικών σχέσεων που προωθούν τη διεθνή συνεργασία και διευκολύνουν την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και δεξιοτήτων μεταξύ των εθνών».

Στέφανος Κασσελάκης: Mέχρι κι ένα εκκρεμές έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από τον Άδωνη Γεωργιάδη

Διευκρινίσεις ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Στέφανος Κασσελάκης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Ο Υπουργός Επικρατείας του Πακιστάν μάς λέει ότι συμφώνησε με τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη να έρθουν 500.000 Πακιστανοί στη χώρα μας για να εργαστούν στον τομέα των κατασκευών.

Επειδή μέχρι κι ένα εκκρεμές έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από τον Άδωνη Γεωργιάδη, ζητώ απευθείας από τον Πρωθυπουργό δύο πράγματα:

1ον: Να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την επίσημη ανάρτηση του Υπουργού Επικρατείας του Πακιστάν.

2ον: Να ζητήσει συγγνώμη για κάθε λέξη που έχει αρθρώσει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια στο μεταναστευτικό.

Η Ν.Δ. πούλησε φράχτες, μίσος και μισαλλοδοξία προεκλογικά, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τον φόβο πολλών συμπολιτών μας και με αποτέλεσμα να υφαρπάξει την ψήφο τους.

Το μόνο που αποδεικνύεται  για άλλη μια φορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που λέει την αλήθεια» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0