Live τώρα    
34°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
34 °C
31.2°C34.8°C
2 BF 29%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
31 °C
29.4°C32.5°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
32 °C
31.0°C32.1°C
1 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
29 °C
28.8°C31.0°C
3 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
32 °C
30.7°C31.9°C
0 BF 29%
Στέφανος Κασσελάκης / Ριζική ανασυγκρότηση με στόχο την ανατροπή στις ευρωεκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στέφανος Κασσελάκης / Ριζική ανασυγκρότηση με στόχο την ανατροπή στις ευρωεκλογές

134319430.jpg

Απόλυτη ανατροπή στις ευρωεκλογές θέτει ως στόχο ο Στέφανος Κασσελάκης. «Είμαι άκρως πεπεισμένος ότι το σχέδιο το οποίο εκτελούμε θα πετύχει και πάμε στις ευρωεκλογές για την απόλυτη ανατροπή» δήλωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του Alpha, τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πιο συμπαγές κόμμα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή».

«Είμαστε προσηλωμένοι στο μέλλον, θα το δείτε στην πράξη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε συνέντευξή του στον Alpha, ενώ δίνοντας το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διεμήνυσε ότι «στην καρδιά του είναι ένα λαϊκό κόμμα». Ο Στ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε για τη «ριζική ανασυγκρότηση». Άλλωστε, όπως υποστήριξε, «εκλέχθηκα για την ανθρωπιά μου και για τη βούλησή μου να σπάσω αυγά». Διεμήνυσε στη συνέχεια την απόλυτη προσήλωσή του «στο να ενώσω τον προοδευτικό δημοκρατικό κόσμο. Και είναι η μόνη μου προτεραιότητα με ένα κόμμα ευρύ και αξιοκρατικό […] κόμμα ανοιχτό, αξιοκρατικό, κόμμα των μελών».

Ξεκάθαρο πλαίσιο φορολόγησης με διάρκεια δεκαετίας

Ο Στ. Κασσελάκης κατέθεσε την πρότασή του για το φορολογικό σύστημα. Πυρήνας της είναι «ένα απλό, ξεκάθαρο, σταθερό φορολογικό πλαίσιο που θα διαρκέσει μία δεκαετία, όχι ένα σύστημα που θα αλλάζει κάθε λίγους μήνες». Τάχθηκε υπέρ μιας μεγάλης απλοποίησης «που θα ξεκινά από τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, ώστε να έχουμε έναν προοδευτικό συντελεστή φορολόγησης». Υποστήριξε ότι πρέπει να απλοποιηθεί και για τα φυσικά πρόσωπα: «Το να έχουμε διαφορετικές κλίμακες είναι μπέρδεμα. Να έχουμε μία προοδευτική κλίμακα για όλους και να αναθεωρήσουμε και τον φόρο στο μέρισμα. Ανεξαρτήτως πηγής, μία ξεκάθαρη, απλή φορολόγηση. Και, επιτέλους, να σταματήσει η προκαταβολή του φόρου εισοδήματος των επιχειρηματιών».

«Ριζική ανασυγκρότηση»

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πέρασε μια διάσπαση και βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο εδώ και καιρό, ωστόσο δήλωσε πεπεισμένος ότι «το κόμμα θα δουλέψει». «Χρειάζεται ένα σχέδιο. Το έχουμε. Θα το δει ο κόσμος» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. «Προφανώς οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την εικόνα, αλλά κάθε μέρα που περνάει βελτιωνόμαστε, ανανεωνόμαστε. Θα υπάρξει ριζική ανασυγκρότηση. Αξιοκρατικά, αυτό το κόμμα θα πάει μπροστά» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Με το βλέμμα στις ευρωεκλογές, ο Στ. Κασσελάκης υποστήριξε πως «καλώς ή κακώς είναι μια χαλαρή ψήφος», ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θέλει να προτάξει την «προοδευτική αντιπρόταση στην άνοδο της Ακροδεξιάς». «Εμείς στο πρόγραμμα θα εξηγήσουμε γιατί μια καλή ομάδα με νέα στελέχη θα μπορέσει να φέρει το αποτέλεσμα που θέλει». Στόχος του, όπως διεμήνυσε, είναι «να σεβαστούμε τη νοημοσύνη του Έλληνα». Τόνισε ότι δεν θα προκριθούν σελέμπριτις, αλλά άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουν. «Στόχος», είπε, είναι «η μεγάλη ανατροπή, δηλαδή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Και είναι εθνική ανάγκη». Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «το άλλοθι του 41% να φύγει από πάνω μας».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ως τομή για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τη δημιουργία των think tanks, όπου, αντί να «αντλήσουμε κόσμο από το δίκτυό μας, αντλούμε λαμπρά μυαλά από την κοινωνία την ίδια. […] Ο κομματικός σωλήνας θα δουλέψει για τη βάση, για την κοινωνία».

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τις ευρωεκλογές θα είναι η Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης, ενώ οι υπόλοιπες υποψηφιότητες θα επιλεγούν από τη βάση του κόμματος. «Οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν αίτηση στο κόμμα και μετά θα περάσουν από την κοινωνία με έγκριση από τα μέλη του κόμματος. Τηρούμε με αυτόν τον τρόπο το Καταστατικό μας. Η δική μου ευθύνη είναι να τους δώσω την πλατφόρμα ώστε να έχουν μία ισότιμη ευκαιρία για να εξηγήσουν γιατί αξίζουν να είναι υποψήφιοι. Η διαδικασία θα περάσει από το Συνέδριο και από τα συλλογικά όργανα και θα σεβαστώ την απόφαση των συλλογικών οργάνων και της βάσης του κόμματος» είπε ο Στ. Κασσελάκης.

Για τους 11

«Υπάρχουν αποχωρήσεις υπάρχουν και εισροές και ο τόπος έχει ανάγκη από ένα κόμμα που θα είναι ανεξάρτητο και χωρίς χρέη στις τράπεζες. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στο μέλλον, θα το δείτε στην πράξη» είπε ερωτηθείς για το νέο φορέα των 11. Για τη δήλωση του Αλέξη Χαρίτση ότι «η αποχώρηση ήταν μονόδρομος» είπε ότι «τη συνείδησή μου την έχω καθαρή. Προσπάθησα να είμαι ενωτικός από την πρώτη μέρα. Οι ελπίδες και οι αγωνίες του προοδευτικού κόσμου θα εκφραστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Αλέξης είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενος στη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στ. Κασσελάκης είπε ότι «έχω εξαιρετική σχέση», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι έχει επαφή μαζί του. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό που σας λέω δεν χωρά αμφιβολία» συμπλήρωσε.

Για το θέμα της επιστολικής ψήφου δήλωσε ότι δεν είναι αρνητικός και πως «η αντιπολίτευση πρέπει να ψηφίζει ό,τι είναι προς όφελος του ελληνικού λαού. Στο συγκεκριμένο, επί της αρχής είμαστε θετικοί και ανήκει και στις αξίες της Αριστεράς. Αλλά να δούμε κάποια τεχνικά ζητήματα, ώστε να μπορούν όλοι οι Έλληνες να ψηφίζουν, όχι μόνο οι εκτός Ελλάδος, αλλά και εκείνοι που ενδεχομένως εργάζονται, όπως οι νέοι που κάνουν σεζόν».

Τέλος, καλούμενος να σχολιάσει την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απάντησε: «Ως μέρος του θετικού διαλόγου είναι ευπρόσδεκτη επίσκεψη. Θα υποστηρίξουμε τα θετικά αποτελέσματα στον τομέα της οικονομίας και του Πολιτισμού, βάζοντας πάντα τις κόκκινες γραμμές μας στα εθνικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL