Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.5°C19.5°C
2 BF 74%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.4°C
2 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.0°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.2°C24.8°C
8 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Θα αφήσουμε τη Δεξιά να αλωνίζει;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θα αφήσουμε τη Δεξιά να αλωνίζει;

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Οι πολίτες αποδοκίμασαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον εκβιασμό που τους επεφύλαξε πριν και κατά τη διάρκεια των αυτοδιοικητικών εκλογών ότι αν δεν επιλέξουν πρόσωπα σε δήμους και περιφέρειες προερχόμενα από τη ΝΔ δεν πρόκειται να δουν χρήματα και κατά συνέπεια έργα στον τόπο τους.

To γεγονός ότι δεν επετεύχθη ο στόχος που έθεσε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κερδίσει η ΝΔ 13 στις 13 περιφέρειες,  εκλογικά έχασε τις 5 από τις 13 περιφέρειες (Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ιονίων Νήσων), αλλά και δύο από τους μεγάλους Δήμους της χώρας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αποτελεί ηχηρό μήνυμα κοινωνικής δυσαρέσκειας απέναντι στην κυβέρνηση.

Όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν νιώθει την ανάγκη να προβληματιστεί, για το τι έφταιξε και η κυβέρνηση του έλαβε δυνατό ράπισμα από τους πολίτες. Ακολουθεί τη βολική οδό ότι τα πρόσωπα έφταιξαν για τις απώλειες της ΝΔ, μη φέροντας καμία ευθύνη ο ίδιος που τα επέλεξε.

O πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος καθώς φαίνεται να συνεχίσει το ίδιο μείγμα πολιτικής, μέτρα που πλήττουν την πλειοψηφία των πολιτών και καθημερινά τους φτωχοποιούν. Θα συνεχίσει την αφαίμαξη των πενιχρών εισοδημάτων μέσω των έμμεσων φόρων. 

Τα μέτρα που εξήγγελλε πρόσφατα  κατά της αισχροκέρδειας την οποία αναγνώρισε όψιμα ότι υπάρχει, είναι ως συνηθίζει επικοινωνιακή πολιτική και όχι αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου που συνεχίζει να γιγαντώνεται.

Γεμίζει τα δημόσια ταμεία εξαιτίας της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας μεγαλώνοντας τον κύκλο των μεσαζόντων αφήνοντας ανέγγιχτα τα μονοπώλια που οργιάζουν στο κομμάτι της διάθεσης προϊόντων.

Ενδεικτική άλλωστε ήταν η απάντησή του σε πρόσφατη συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό απαντώντας για την εκρηκτική τιμή του λαδιού, όπου αποφάνθηκε ότι «το πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι όφελος για τον παραγωγό!».

Η φράση αυτή αποτυπώνει την ακραιφνώς νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στην κοινωνία και δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσει στην ίδια ρότα, παρά τα δυνατά καμπανάκια που χτύπησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στη φαρέτρα του εξάλλου διαθέτει ακόμα όλα τα υπερ-όπλα, πλειονότητα ΜΜΕ, ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που θησαυρίζουν από την πολιτική που εφαρμόζει, επικοινωνιολόγους που γνωρίζουν καλά την τέχνη της χειραγώγησης των πολιτών. Τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρίβει τα χέρια του με τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ να αντιμετωπίζει βαθιά κρίση.

Ξέρει ότι η άσκηση σκληρής  αντιπολίτευσης εκ μέρους του για την ανυπόφορη καθημερινότητα των πολιτών από την αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζει πλέον με μεγαλύτερη ζέση θα απολήγει αποδυναμωμένη. Θα τον αφήσουμε να συνεχίσει να γελάει στις πλάτες του ελληνικού λαού;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL