Live τώρα    
33°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
33 °C
30.7°C35.8°C
2 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
30 °C
25.8°C33.3°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
33 °C
31.0°C37.6°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
30 °C
28.8°C32.2°C
2 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
29 °C
28.9°C31.1°C
0 BF 51%
Νίκος Βούτσης από Ροδόπη / Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι για όλους τους πολίτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Βούτσης από Ροδόπη / Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι για όλους τους πολίτες

Ο Νίκος Βούτσης
Φωτογραφία αρχείου ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Περιοδεία στον Νομό Ροδόπης πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη 08/06/23, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Βούτσης στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου.

Ο Νίκος Βούτσης παραχώρησε, το απόγευμα, συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Ανατόλια στην Κομοτηνή. Συντονίστρια της συνέντευξης ήταν η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αγγελική Κουγιουμτζόγλου ενώ το παρών έδωσαν ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μουσταφά Μουσταφά και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής στη συνέντευξη τύπου ανέπτυξε αναλυτικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στην περιοχή, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είναι ίσως ευκαιρία να τοποθετηθούμε μετά από έναν ορυμαγδό δημόσιων ανακοινώσεων από πλευράς της ΝΔ, τις οποίες θεωρώ απολύτως ακατανόητες και διχαστικές και αφορούν στο αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στην περιοχή της Ροδόπης και το ζήτημα που θέτουν μάλιστα, για δύο βουλευτές της Θράκης. Με αφορμή λοιπόν αυτήν την απαράδεκτη και απολύτως διχαστική δημόσια παρέμβαση που έχει υπάρξει ενόψει των εκλογών, θέλω να υπενθυμίσω ότι μόλις πριν από ενάμιση χρόνο δημοσιεύθηκαν τα πορίσματα της διακομματικής Επιτροπής της Βουλής που είχε συγκληθεί για μία διαφορετική ανάπτυξη και για μέτρα που έπρεπε εγκαίρως και επιτακτικά να ληφθούν και που αφορούν στο σύνολο των πολιτών των Νομών της Θράκης.

Ανατρέξτε στα πορίσματα της συγκεκριμένης Επιτροπής για να διαπιστώσετε πως υπάρχουν «κοινοί τόποι» και της πλειοψηφίας –σας το λέω γιατί αύριο θα είναι η κα. Μπακογιάννη εδώ- και της μειοψηφίας σε πολλές αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Μεταρρυθμίσεις σε σχέση με την εκπαίδευση, με την εργασία, με την πολυπολιτισμική διάρθρωση αυτών των κοινωνιών και με την ισονομία.

Με μία σειρά δηλαδή ζητημάτων, στα οποία θα έπρεπε το πολιτικό σύστημα και μάλιστα η ΝΔ που έχει και το πρόκριμα από τις προηγούμενες εκλογές αφού ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το κάνει έτσι κι αλλιώς από τη δική του πλευρά, να σκύψει πάνω σε αυτά τα ζητήματα και να εφαρμόσει αυτές τις υποδείξεις και τις στρατηγικές που έχουν καταγραφεί σε αυτά τα πορίσματα.

Αντί να γίνει αυτό, έχει υπάρξει αυτή η επίθεση από την πλευρά της ΝΔ, η οποία επαναλαμβάνω μπορεί να έχει και πολύ διχαστικές συνέπειες γιατί αφορά σε Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έχουν ορκιστεί στο Ελληνικό Σύνταγμα ως βουλευτές, οι οποίοι έχουν ψηφιστεί από Έλληνες πολίτες διαφόρων θρησκευμάτων και οι οποίοι συνομολογούν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είναι ξεκάθαρο, επεξεργασμένο και προοδευτικό για αυτά τα ζητήματα.  

Είναι σαφές ότι η επίθεση της ΝΔ είναι απολύτως προσχηματική και τη θεωρώ και υποκριτική διότι όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζουμε πολύ καλά το πόσο, αρκετοί βουλευτές διαφόρων κομμάτων που προέρχονται και από τη μειονότητα, έχουν μπει στο στόχαστρο - και μέσα στη Βουλή και εκτός αυτής - διάφορων κύκλων που αντί να ενδιαφερθούν για την ανάπτυξη όλης της Θράκης και όλων των Ελλήνων πολιτών της περιοχής, ασχολούνται με εθνοτικές εξάρσεις πατριδοκαπηλίας, δημιουργώντας ένα απόλυτα διχαστικό κλίμα.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι για όλους τους πολίτες, για τα προβλήματά τους που έχουν και την ειδική διάσταση εδώ στη Ροδόπη, όπως τα είχαμε καταγράψει και στο πόρισμα μας στη διακομματική Επιτροπή της Βουλής και ζητάμε ξανά να εγκριθεί αυτό το πρόγραμμα πλειοψηφικά εδώ και αν είναι δυνατόν πλειοψηφικά και στην υπόλοιπη χώρα. Η Ροδόπη και το αποτέλεσμά της να είναι προπομπός μιας αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων πανελλαδικά κι όχι το στίγμα, στο οποίο θα μπορεί καθένας με ένα τρόπο διχαστικό και απογοητευτικό να αναφέρεται και να φτιάχνει πρωτοσέλιδα».              

Ο Νίκος Βούτσης επεσήμανε επιπλέον ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ αναλήφθηκε μία σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που κάλυψαν τρέχοντα και χρονίζοντα προβλήματα στο σύνολο των θεμάτων που αφορούν και στη μειονότητα και στα οποία αναφέρεται και η ΝΔ στο δικό της πόρισμα, υπογραμμίζοντας τις «κοινές αλήθειες» και τους «κοινούς τόπους» των πορισμάτων της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας.      

Το αποτέλεσμα των εκλογών στο Νομό Ροδόπης, τόνισε ο Νίκος Βούτσης, οφείλεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην πολυετή προσπάθεια του κόμματος να σταθεί δίπλα στους πολίτες της περιοχής, προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει οτιδήποτε περίεργο και δεν πιστεύω ότι θα πρέπει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα να δίνει λαβή σε δυνάμεις, οι οποίες θα ήθελαν ένα διχασμό και μία αντιπαλότητα, προβάλλοντας ότι έχουν τη δυνατότητα να χειραγωγήσουν και να διαμορφώσουν εξελίξεις, πόσω μάλλον στις βουλευτικές εκλογές. Γι’ αυτό χαρακτήρισα άστοχη και διχαστική ενέργεια αυτή την προπαγάνδα της ΝΔ».

Η περιοδεία του Νίκου Βούτση στη Ροδόπη ολοκληρώνεται με πολιτική εισήγηση και ευρεία συζήτηση στην Ολομέλεια της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL