Live τώρα    
Εκλογές 2023 / Με άρωμα θατσερισμού και ακραίου νεοφιλελευθερισμού το Επικρατείας της ΝΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκλογές 2023 / Με άρωμα θατσερισμού και ακραίου νεοφιλελευθερισμού το Επικρατείας της ΝΔ

Επικρατείας ΝΔ Μητσοτάκης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτη στου ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

  • Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Θοδωρής Σκυλακάκης
  • Στην τρίτη θέση ο Χρήστος Στυλιανίδης,
  • Στην τέταρτη θέση η Ιωάννα Λυτρίβη
  • Στην πέμπτη θέση το Γιώργος Σταμάτης
  • Στην έκτη θέση  η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου
  • Στην έβδομη η Μαρία Πολύζου
  • Στην όγδοη θέση η Γεωργία Βαχαρίδη
  • Στην ένατη θέση ο Νίκος Παπαϊωάννου
  • Στην δέκατη θέση ο Νίκος Κορογιαννάκης
  • Στην ενδέκατη θέση η Μαρία Διαμαντοπούλου
  • Στην δωδέκατη θέση η Άννα Καστάνη
  • Στην δέκατη τρίτη θέση ο Σπύρος Καρανικόλας
  • Στην δέκατη τέταρτη θέση, της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ, η Πορφυλένια Κανελλοπούλου
  • Στην δέκατη πέμπτη θέση ο Αντώνης Σγαρδέλης

Την ιδεολογική προσήλωση της Ν.Δ. στη γραμμή του νεοφιλελευθερισμού συμβολίζει η τοποθέτηση του Θεόδωρου Σκυλακάκη στην δεύτερη θέση.  Στην τρίτη, εκλόγιμη θέση, εκπροσωπώντας τους ομογενείς, είναι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. Υπουργοί και βουλευτές της Ν.Δ. είχαν ασκήσει έντονη κριτική στον Χρήστο Στυλιανίδη για το φιάσκο στη διαχείριση της κακοκαιρίας τον Ιανουάριο του 2022. Στο βαθύ κόμμα, μάλιστα, δεν έγινε ποτέ αποδεκτός λόγω των σχέσεων του με το εκσυγχρονιστικό μπλοκ και τον Κώστα Σημίτη.

Άρωμα θατσερισμού απορρέει και από την τοποθέτηση της Ιωάννας Λυτρίβη, διευθύνουσας συμβούλου στον ΕΟΠΠΕΠ, στην τέταρτη θέση. Η κυρία Λυτρίβη, το 2013 ήταν επιστημονική συνεργάτιδα στο πολιτικό γραφείο του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, που προωθούσε απολύσεις και ειδικές διαθεσιμότητες στο Δημόσιο.  Δεν προέρχεται μάλιστα από τη Ν.Δ  αλλά είχε διοριστεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον υπ. Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο τον Σεπτέμβριο του 2011 επί Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και επί των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Πικραμμένου.

O γενικός γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης τοποθετήθηκε στην πέμπτη θέση. Τον Αύγουστο του 2022, όταν αποπέμφθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης εξαιτίας του σκανδάλου των υποκλοπών, είχε εξάρει το «κοινωνικό έργο» του πρώην Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης. Η Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου από τη Θεσσαλονίκη, δημιουργός της σελίδας «Υπέροχες Γυναίκες», κατέλαβε την έκτη θέση.

Ακολουθούν, στις μη εκλόγιμες θέσεις, η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου και η Γεωργία Βαχαρίδη. Έχοντας στο «βιογραφικό» του την εναντίωση του στις διεκδικήσεις του φοιτητικού κινήματος, ο Ν. Παπαϊωάννου καταλαμβάνει την ένατη θέση ενώ ανακοίνωσε την παραίτηση του από την πρυτανεία του ΑΠΘ.

Στη δέκατη θέση, τοποθετήθηκε, ο άνθρωπος ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια - όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - όλους τους αρχηγούς της ΝΔ, ο Νίκος Κορογιαννάκης.

Ακολουθούν η εκπαιδευτικός Μαρία Διαμαντοπούλου, η αγρότισσα Άννα Καστάνη και το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Α. Λοβέρδου, Σπύρος Καρανικόλας. Στην προτελευταία θέση τοποθετήθηκε η διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ Πορφυλλένια Κανελλοπούλου.

Στην τελευταία και τιμητική θέση του γαλάζιου Επικρατείας τοποθετήθηκε ο Αντώνης Σγαρδέλης γενικός διευθυντή της ΝΔ από το 1989 έως το 1992 και στενός συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

https://www.youtube.com/watch?v=9JIiNbHy-MU

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0