Live τώρα    
Νίκος Δένδιας / Στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Τουρκίας ο ΥΠΕΞ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Δένδιας / Στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Τουρκίας ο ΥΠΕΞ

Με ένα θερμό εναγκαλισμό υποδέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο αεροδρόμιο των Αδάνων, λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν σύντομη συνάντηση σε αίθουσα του αεροδρομίου και αμέσως μετά επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο με προορισμό τις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές, στην επαρχία Χατάι.

«Χαίρομαι που υποδέχτηκα τον φίλο μου Νίκο», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την άφιξή του μαζί με τον Νίκο Δένδια στο κέντρο πολιτικής προστασίας στην Αντιόχεια.

«Εύχομαι να έρχομαι για χαρές και όχι για τέτοια ζητήματα», είπε με την σειρά του ο Νίκος Δένδιας στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

Θα συναντήσει μέλη της ΕΜΑΚ ο Νίκος Δένδιας

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συνοδευόμενος από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τα μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας, η οποία επιχειρεί σε περιοχές που υπέστησαν τεράστια καταστροφή εξαιτίας του σεισμού 7,8 βαθμών της 6ης Φεβρουαρίου.

Ο Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στις προσπάθειες απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα εξετασθούν τρόποι περαιτέρω συνδρομής εκ μέρους της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στη Γενεύη να προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ στην Τουρκία και στη Συρία.

Σημειώνεται πως παράλληλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης έχει αναλάβει τον συντονισμό φορέων και ιδιωτών που επιθυμούν να συνδράμουν στις προσπάθεις συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0