Live τώρα    
28°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
28 °C
26.4°C30.2°C
0 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.8°C27.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
23.2°C28.7°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
23.8°C27.7°C
1 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
25.7°C25.7°C
1 BF 61%
Ο πρωθυπουργός που έβλεπε τις μεταλλάξεις να περνούν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο πρωθυπουργός που έβλεπε τις μεταλλάξεις να περνούν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Ο φόβος είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που βιώνουν οι πολίτες με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Ένας σύγχρονος δυνάστης, που αποκτά τερατώδη χαρακτηριστικά εξαιτίας της ανεύθυνης, αμέτοχης και αναποτελεσματικής, όπως αποδείχθηκε, κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στην εκπνοή του 2021, με όλη την Ευρώπη να σπεύδει να πάρει νέα μέτρα λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της Όμικρον, η κυβέρνηση, χαρακτηριστικά αμέριμνη, αδυνατεί να επιβάλει το ελάχιστο και ανέξοδο μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας για όλους παντού.

Τρέμουν το πολιτικό κόστος και προτιμούν να εκθέτουν τους πολίτες στον κίνδυνο της ασθένειας, παρά τα δεκάδες θύματα και τους διασωληνωμένους ασθενείς κάθε μέρα. Ενδεικτικό είναι ότι, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, μόλις αυτή την εβδομάδα είδαμε (σε φωτογραφίες) συνεργεία του ΕΟΔΥ να εμβολιάζουν κατ’ οίκον ηλικιωμένους, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη στιγμή μαζικά.

«Ο πρωθυπουργός έστειλε ένα καθαρό μήνυμα» λένε στα κανάλια και το μόνο καθαρό μήνυμα που έστειλε ήταν ότι «ουδέποτε ενημερώθηκε» για τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα, αλλά μόνο η κυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης καταφανώς ψεύδεται και όλα τα συστημικά μέσα επιμελώς το αποκρύπτουν.

Ξορκίζουν το λοκντάουν, ούτε λόγος για μέτρα πρόληψης (έστω καθυστερημένα) στα σχολεία ή τα ΜΜΜ, ούτε, φυσικά, ενίσχυση του ΕΣΥ, αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις των ειδικών εμπειρογνωμόνων. Εμμονικά αρνούνται να στηρίξουν την κοινωνία με οποιονδήποτε τρόπο. Σε αντιδιαστολή, επιρρίπτουν την «ατομική ευθύνη» στους πολίτες ως άλλοθι για τιμωρητικά, εισπρακτικά κυρίως μέτρα.

Παλινωδούν διαρκώς. Σβήνουν - γράφουν τροπολογίες μέχρι λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις γιορτές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Υγείας εξαγγέλλουν μέτρα τη μια μέρα και ο πρωθυπουργός την επομένη τα ανακαλεί. Μέτρα που μόνο η ανακοίνωσή τους δημιουργεί τεράστια σύγχυση στον κόσμο και αυξάνει τις αμφιβολίες απέναντι στον εμβολιασμό. Παρακολουθούμε μια διαρκή αυτοαναίρεση ενός τραγικού θιάσου.

Με διαρκή προπαγάνδα και μονοφωνική ενημέρωση επιχειρούν να επιβιώσουν μέχρι τις εκλογές που θα ανακηρύξουν τον Μητσοτάκη θριαμβευτή, με βάση κάποιον αόριστο «μέσο όρο» που θα ανασύρουν από στοιχεία ατάκτως ερριμμένα, μόνο για ευκαιριακή επικοινωνιακή κατανάλωση. Τα θλιβερά ρεκόρ της χώρας σε θανάτους στην Ευρώπη κάνουν πως δεν τα βλέπουν.

Η αμφισβήτηση της επιστήμης, οι ανορθολογισμοί και οι αντιφατικότητες του ανύπαρκτου, καθ’ ομολογίαν τους, σχεδίου για την πανδημία, αλλά κυρίως η εργαλειακή πολιτική διαχείριση των επιστημόνων ανάλογα με τα πολιτικά τους συμφέροντα, εντείνουν την ανασφάλεια των πολιτών, με την κυβέρνηση να γίνεται ο σταθερός σπόνσορας των αντιεμβολιαστών.

Παίζουν άμυνα μέχρι τη λήξη... και ποντάρουν στην προώθηση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. / ΠΑΣΟΚ για να διασφαλίσουν την επιστροφή της χώρας στην προ δεκαετίας «κανονικότητα». Μόνο τους όραμα, η επαναφορά του ρουσφετολογικού κράτους και η αδιασάλευτη νομή της εξουσίας στα οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπούν. Δεν είναι μόνο η κοινωνική αναλγησία τους, δεν είναι μόνο οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες τους, είναι και η βαθιά ριζωμένη πεποίθηση, από την οποία διακατέχονται, ότι οι «πολλοί» έχουν αξία μόνο ως ψηφοφόροι...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL