Η γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά δεν άφησε άφωνη την κοινή γνώμη. Κάποιες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη διαχώριζαν από εκατοντάδες παρόμοιες - το βρέφος δίπλα στη νεκρή μητέρα, το κρέμασμα του σκύλου στην πόρτα... Τα κανάλια πρόσφεραν ένα σίριαλ αστυνομικού τύπου, αποσπώντας το από τα έμφυλα αίτιά του.
Υιοθέτησαν απόλυτα -ως είθισται- την εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ., εν προκειμένω του δολοφόνου, και «γοητευμένα από την προσωπικότητά του» (Τένια Μακρή) γελοιοποιήθηκαν φορτώνοντας το έγκλημα στον Γεωργιανό, που ευτυχώς δεν ομολόγησε παρά τα βασανιστήρια.
Σκύλευσαν τη νεκρή Καρολάιν με όποιο τρόπο μπορούσαν. Έδωσαν στη δημοσιότητα το ημερολόγιό της εκτελώντας επιμελώς τη δολοφονία του χαρακτήρα και της μνήμης της. Συγγραφείς βιβλίων του σωρού επέρριψαν την ευθύνη στη νεκρή αθωώνοντας τον πιλότο.
Την ίδια ώρα ο Μπάμπης, αφού πρώτα κακοποίησε το παιδί του τοποθετώντας το στο κέντρο του εφιαλτικού σκηνικού, έχει το θράσος να διεκδικεί τον ρόλο τού στοργικού πατέρα επωφελούμενος τον νόμο για τη συνεπιμέλεια που του το επιτρέπει.
Ωστόσο, παρά την -κατ’ εξαίρεση- δημοσιότητα, η γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι όταν τα κίνητρα είναι έμφυλα, η βία, όσο ωμή κι αν είναι, αποκρύπτεται σταθερά από τα κανάλια. Στα ψιλά των ειδήσεων περνούν καθημερινά σεξουαλικές παρενοχλήσεις, βιασμοί όπως της καθαρίστριας στα Πετράλωνα ή ακόμα και θάνατοι, όπως της 14χρονης Γωγώς μετά από επεμβάσεις που υπόσχονται την εναρμόνιση με τους επιβεβλημένους αισθητικούς κανόνες.
Στα ψιλά πέρασε ο ομαδικός βιασμός της εγκύου στον Άγιο Παντελεήμονα, παρ' όλο που οι δράστες ήταν αλλοδαποί (σκέφτηκαν άραγε μην την ξαναπατήσουν;). Στα ψιλά και η σύλληψη 49χρονου ιερέα στο Αγρίνιο που κατηγορείται για βιασμό 13χρονης, παρ’ όλο που βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Αν κάτι φάνηκε ξεκάθαρα τις τελευταίες μέρες, είναι ότι οι βιαστές και δολοφόνοι δεν προέρχονται από μία εθνικότητα ούτε συγκεκριμένη τάξη. Τα στοιχεία που τους ενώνουν είναι ο μισογυνισμός, η ματσίλα και η εξουσία που τους παρέχει η πατριαρχία.
Οι γυναίκες έχουν γίνει ο No 1 στόχος του νεοσυντηρητισμού και τα κανάλια θα συνεχίσουν να αποκρύπτουν βιαστές και να αθωώνουν δολοφόνους καλύπτοντας με ανοχή την έμφυλη βία.
Τα κορίτσια όμως; Είναι ανάγκη ακόμα και σήμερα να μεγαλώνουν με το όνειρο του «πρίγκιπα» και μιας απόλυτα εξαρτημένης ζωής, που είναι στο χέρι κάθε Μπάμπη, όποτε το αποφασίσει, να την αφαιρέσει;