Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C18.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.9°C16.0°C
1 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.0°C18.0°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.1°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Πολύ έντονες βροχοπτώσεις
12 °C
11.9°C12.5°C
0 BF 94%
Άγρια τρικάκια επιτίθενται...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άγρια τρικάκια επιτίθενται...

Τρικάκια στη Νίκη Κεραμέως
(TWITTER/ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ)

Τρικάκια εξαπολύουν επίθεση κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Μπροστά στην απειλή αυτή, η κυβέρνηση αποφασίζει να επιμείνει στην αυταρχική απόφαση της στρατοπέδευσης 1.000 ειδικών φρουρών στα δημόσια πανεπιστήμια παρά τις αντιδράσεις.

Ο  Άγγελος Συρίγος, που έψαχνε για παρόμοιες πρακτικές στη χούντα και απογοητεύτηκε, είπε ότι το μέτρο είναι προσωρινό. Μετά το ξανασκέφτηκε και το πήρε πίσω στην ίδια συνέντευξη, κι ας θυσίασε τη σοβαρότητά του άτσαλα στον βωμό των τηλεοπτικών εντυπώσεων.

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση αποφασίζει να τιμωρήσει με το νομοσχέδιο Κεραμέως τη νέα γενιά θεωρώντας την τεμπέλα, άχρηστη, αμαθή και απείθαρχη. Γι’ αυτό θα πετάξει περί τους 25.000 νέους από τα πανεπιστήμια. Εύκολη λεία για τα κολέγια, τα πτυχία των οποίων πριμοδοτήθηκαν με ισάξια των ΑΕΙ επαγγελματικά δικαιώματα, τουλάχιστον ως προς τα Επιμελητήρια. Στα ιδιωτικά όμως βασιλεύει η αξιοκρατία του πορτοφολιού. Δεν υπάρχει λευκή κόλλα, γιατί δεν υπάρχουν εξετάσεις.

Από την άλλη, στα δημόσια πανεπιστήμια παραμονεύει η βία. Πώς εξηγούν τις πρωτιές τους στην παγκόσμια κατάταξη; Δεν μπαίνουν στον κόπο. Βλέπουν μόνο ανομία και «ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς». Πώς η ΔΑΠ κάθε χρόνο ανακηρύσσει τον εαυτό της νικήτρια, στις φοιτητικές εκλογές... κανείς δεν ξέρει.

Μπροστά σ’ αυτά τα αδιέξοδα, ο Μ. Χρυσοχοΐδης και οι συμπαραγωγοί τού θεάματος «Βία στα πανεπιστήμια» εναγωνίως ψάχνουν τρομοκράτες και εσωτερικούς εχθρούς.  Έψαξαν, έψαξαν κι εκεί που βρέθηκαν σε βαριά απογοήτευση, επιτέλους έπεσαν κάτι άγρια τρικάκια στον δρόμο, άκρως «επιθετικά» και «επικίνδυνα».

Ανακουφισμένος, ο αρχηγός αποφάσισε να απασχοληθεί με τον τουρισμό. Δεν φτάνουν το τρίτο κύμα της πανδημίας και οι μεταλλάξεις, πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο κορωνοϊός θα μείνει για πάντα εδώ. Οι εσωτερικοί εχθροί είναι δυσεύρετοι στην καραντίνα!

Όλα γίνονται ένα και για να στηθούν το αφήγημα της αόρατης απειλής -δεν μας έφτανε ο κορωνοϊός- και η κατατρομοκράτηση των ήδη τρομοκρατημένων πολιτών, η κυβέρνηση κρίνει επιτακτική την ανάγκη να πείσει ότι απειλείται η «τάξη» για να μπορεί να επιβάλει το μόνο δόγμα του «νόμου» που γνωρίζει επιχειρησιακά. Την αστυνομική αυθαιρεσία.

Στόχος τους είναι η ενοχοποίηση της αντίδρασης στο ασυνείδητο των πολιτών. Επιθυμητό αποτέλεσμα: η πειθαρχεία. Η τήρηση των κανόνων με ευλάβεια.  Όπως πλένουμε τα χέρια, σχολαστικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL